ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: Άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θα κάνει στο β' γύρο

Παύλος Γερουλάνος: Άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θα κάνει στο β' γύρο
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για το ποιον θα υποστηρίξει – ή δε θα υποστηρίξει – στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών άνοιξε τα χαρτιά του ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων αναφορικά με τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ουσιαστικά τόνισε πως δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανέναν από τους δύο πρωταγωνιστές του β’ γύρου.

«Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας με τους δύο υποψηφίους, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη και τις παρατάξεις τους έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Αθηναίων δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, δηλώνοντας «υπερηφάνεια για τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Γερουλάνου:

«Είμαστε περήφανοι για τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις Δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και κρίση, άνθρωποι που ξεπέρασαν την πόλωση και τις κομματικές αγκυλώσεις για να αναδείξουν μια διαφορετική άποψη για την πόλη, αλλά και την πολιτική.

Η λογική της λειτουργίας της παράταξής μας, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, που γεννήθηκε και δυνάμωσε με τη στήριξη τους στις γειτονιές της Αθήνας, ο τρόπος που κάναμε τον προεκλογικό μας αγώνα αλλά και η πολιτική αντίληψη όσων συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια δεν μας επιτρέπουν να αποπειραθούμε να κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν στον πρώτο γύρο.

Τα πράγματα θα ήταν προφανώς διαφορετικά αν στον δεύτερο γύρο είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων διότι θα ήταν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος είναι πια μακριά. Στον βαθμό που εμείς και η στάση μας σε όλη την εκστρατεία συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης έχουμε ήδη προσφέρει στη δημοκρατία μας και στον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της. Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια δίνοντας την μάχη κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά.

Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας με τους δύο υποψηφίους, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη και τις παρατάξεις τους έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Αθηναίων δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ