ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: «Debate» των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης Ταχιάου - Ζέρβα

Δημοτικές εκλογές 2019: «Debate» των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης Ταχιάου - Ζέρβα
EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συμμετέχουν σε debate του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών.

Στο ερώτημα «για ποιο λόγο πρέπει να σας αναδείξουν δήμαρχο οι Θεσσαλονικείς» ο κ. Ταχιάος απαντά πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δουν το αποτύπωμα του καθενός υποψηφίου στην πόλη και αναφέρεται συγκεκριμένα στα έργα της Νέας Παραλίας, του δημαρχείου, της αλάνας στην Τούμπα που έχουν και τη δική του σφραγίδα.

Ο κ. Ζέρβας, από την άλλη, υπογραμμίζει πως η Θεσσαλονίκη θέλει έναν δήμαρχο που να εργάζεται σκληρά, που δεν σήκωσε ποτέ σημαίες ευκαιρίας, δεν περίμενε τη στήριξη κανενός και δεν βασίστηκε σε μηχανισμούς.

Αναφορικά με τους χώρους από τους οποίους θα αντλήσουν ψήφους στο β' γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου, ο κ. Ταχιάος εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον κ. Ζέρβα και ο ίδιος θα είναι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων εκείνων που θέλουν να είναι «συνεπείς στο μήνυμα που έστειλαν στον κ. Τσίπρα την πρώτη Κυριακή».

Στον αντίποδα, ο κ. Ζέρβας τονίζει πως δεν ξεχωρίζει την πόλη σε χώρους, σε δεξαμενές και στρατόπεδα και προσωπικά απευθύνεται σε όλους και όλες χωρίς να τον ενδιαφέρει τι κόμμα και τι ομάδα είναι.

Για το τι αγαπούν περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και ποιο είναι το «κομμάτι» της πόλης που τους εκνευρίζει και επιθυμούν να το αλλάξουν, ο κ. Ταχιάος απαντά πως αγαπά κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης και κυρίως τους ανθρώπους της, ενώ τον ενοχλεί η εικόνα της βρώμικης πόλης και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει φωλιάσει σε πολλές γειτονιές.

Ο κ. Ζέρβας δηλώνει πως τον θλίβει η εικόνα της εγκατάλειψης και η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ενώ αγαπά το φρόνημα και τις δεξιότητες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ