ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Σε αυτές τις εκλογές, η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Σε αυτές τις εκλογές, η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Το ΜέΡΑ25 θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε «μαγνήτη ελπίδας» το κόμμα του, το οποίο παραλίγο να κερδίσει μια έδρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση, η οποία ανοίγει το δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, και συμπλήρωσε:

«Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον, το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στη βάση κοινού προγράμματος, στη βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού. Μετά το σημερινό κάλεσμα, το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει».

Όπως αναφέρει σε ανάλυση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματός του και αφορά στην πολιτική κατάσταση μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι προεκλογικά η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων των ευρωεκλογών ακυρώνει το επιχείρημα της χαμένης ψήφου πάνω στο οποίο ο πρωθυπουργός επενδύει όλη του την εκλογική στρατηγική.

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού προχωρά σε κάλεσμα προς τους πολίτες, αναφέρει πως το πρόγραμμα του κόμματός του είναι «δυναμικά εξελίξιμο και έχει ανάγκη να τραφεί από την αγωνία» για το αύριο.

«Ακόμα και πριν το σημερινό κάλεσμα η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Μετά το σημερινό κάλεσμα το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει.Μέχρι τις εκλογές θα γίνει ξεκάθαρο ότι, από την μία, η ψήφος για την σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της τελικής Παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας ενώ, παράλληλα, σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, και συνεχίζει:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΜέΡΑ25 έχει ήδη αναδειχθεί στον μαγνήτη της ρεαλιστικής ελπίδας που τόσο έλειψε τα τελευταία 4 χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ