ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2019: Μεγάλη η αποχή σε Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νησιά

Εκλογές 2019: Μεγάλη η αποχή σε Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νησιά
EUROKINISSI

Η αποχή από την κάλπη φαίνεται πως θα είναι ο νικητής του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, των Παξών και των ελαχίστων τμημάτων, των Διαποντίων νήσων.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με τους περισσότερους δικαστικούς αντιπροσώπους, η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

«Ψηφίζουν για δήμαρχο, αλλά πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν ανταποκρίνονται στην κάλπη για περιφερειάρχη» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικός αντιπρόσωπος του 8ου εκλογικού τμήματος στο Μαντούκι της Κέρκυρας.

Μεγάλη αποχή σημειώνεται στην κάλπη και στους Παξούς, καθώς ήδη έχει εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος, ενώ στα ελάχιστα εκλογικά τμήματα των Διαποντίων νήσων, η πολύωρη θαλάσσια απόσταση για τους ψηφοφόρους που δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Κέρκυρα, φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας της ψήφου.

Την ίδια ώρα, το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media σημείωσε: «Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση και στέλνουμε μήνυμα και σήμερα για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα».

Στην Κέρκυρα έχουν στηθεί κάλπες σε 470 εκλογικά τμήματα και στους Παξούς 12, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα φαίνεται να υπάρχουν ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την εκλογική διαδικασία που μέχρι στιγμής διεξάγεται ομαλά.

Οι ψηφοφόροι στο Ιόνιο καλούνται να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη, μεταξύ των Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και Θεόδωρο Γαλιατσάτο, νυν περιφερειάρχη Ιονίων νήσων.

Στο νησί της Κέρκυρας μετά και την τελευταία αυτοδιοικητική διαίρεση του νησιού, σε τρεις δήμους, το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν, για τον κεντρικό δήμο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής και η Μερόπη Υδραίου, για τη Νότια Κέρκυρα ο Κωνσταντίνος Λέσσης και ο Νικόλαος Γκούσης και για τη Βόρεια Κέρκυρα ο Γιώργος Μαχειμάρης και ο Σπύρος Ασπιώτης.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις των επαναληπτικών εκλογών 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ