ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τέλος στο «θρίλερ» στα Ιωάννινα - Νέος δήμαρχος ο Μωυσής Ελισάφ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τέλος στο «θρίλερ» στα Ιωάννινα - Νέος δήμαρχος ο Μωυσής Ελισάφ
EUROKINISSI

O β' γύρος των δημοτικών εκλογών ανέδειξε νέο δήμαρχο Ιωαννίνων τον Μωυσή Ελισάφ. Μετά από ένα θρίλερ 3 ωρών ο κ. Ελισάφ επικράτησε έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά περίπου μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Στα 161 εκλογικά τμήματα του δήμου Ιωαννιτών το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ του νυν δήμαρχου 49,67%.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. Ειδικότερα ανέφερε:

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα.

Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με ένα στόχο... Τα Γιάννενα της νέας εποχής»

Ο κ. Ελισάφ, είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.

Επί 17 έτη είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του ΔΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε επί διετία και γενικός γραμματέας του ΔΣ του ΚΙΣΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ