ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Μπίστης ο έβδομος του Επικρατείας

ΜέΡΑ25: Μπίστης ο έβδομος του Επικρατείας

Το ΜέΡΑ25 συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει 7ης Ιουλίου με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι έχει σοβαρές πιθανότητες εισόδου στη Βουλή. Από την προηγούμενη εβδομάδα το κόμμα ανακοίνωσε, με ένα βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη και της Σοφίας Σακοράφα, τους πρώτους έξι του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Τη Δευτέρα, με νέα ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 πληροφορεί ότι στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μπίστης. Πρόκειται για πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα όταν ο Πρωθυπουργός έκανε τα πρώτα του βήματα, αρχικά στην Ανοιχτή Πόλη και αργότερα στην ηγεσία του Συνασπισμού. Βρέθηκε για αρκετά χρόνια στο στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα και αποχώρησε τον Ιούλιο του 2015 μετά την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο.

Όσοι, βέβαια, έχουν καλή γνώση όσων γίνονταν και γίνονται στην Κουμουνδούρου, σημειώνουν ότι οι σχέσεις του Αλέξανδρου Μπίστη με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαρραγεί από τις ευρωεκλογές του 2014 όταν και διαφώνησε με την στρατηγική του κόμματος, όπως αυτή εκφράστηκε, κυρίως προεκλογικά.

Από τον Οκτώβριο του 2018 ζει στη Σύρο και εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου. Από τον Μάρτιο 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή στο ΑΠΘ με θέμα «Νέες μορφές συλλογικής οργάνωσης στη μετα-δημοκρατία» ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους, που ασφυκτιούν στο πλαίσιο του μεταδημοκρατικού μνημονιακού ολοκληρωτισμού και πιστεύουν στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, βρίσκονται σήμερα σε απείρως δυσκολότερη θέση από αυτή στην οποία βρίσκονταν τέσσερα χρόνια πριν, έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και στη χώρα να μη συμμετέχουν στις ανούσιες κραυγές της δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά να εργαστούν ανοιχτά και μεθοδικά για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου συνειδητοποίησης και χειραφέτησης των εργαζόμενων, Ελλήνων και μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας. Μόνο έτσι μπορεί ένα ανταγωνιστικό σχέδιο, από σχεδόν απαγορευμένο θέμα συζήτησης, να μετατραπεί σε πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο, ώστε να μη μας αλλάξει αυτός. Ας ξαναμετρηθούμε, λοιπόν!», λέει ο ίδιος στο κείμενο με το οποίο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ