ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Κοινωνικά επιζήμια και οικονομικά αναποτελεσματική η πολιτική Μητσοτάκη

Δ. Τζανακόπουλος: Κοινωνικά επιζήμια και οικονομικά αναποτελεσματική η πολιτική Μητσοτάκη

«Αν κάποιος παίζει με τα εθνικά θέματα αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία» λέει μιλώντας στο CNN Greece o υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κρίση των τελευταίων ημερών με την Τουρκία.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πάγια στρατηγική της Ελλάδας είναι να έχει ανοιχτούς διαύλους πολιτικής και διπλωματικής επαφής με την Τουρκία για να υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης κρίσεων και διαφορών που ενδεχομένως θα έρθουν στην επιφάνεια, με τον πλέον ήπιο και ψύχραιμο τρόπο.

“Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μία παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα” κατέληξε ο κύριος Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές τόνισε ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι δυνατόν να ανατραπεί δεδομένου ότι στις ευρωεκλογές έχει παρατηρηθεί διαχρονικά ότι υπάρχει “αυτό που λέμε χαλαρή ψήφος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης.”

Τέλος, ο κύριος Τζανακόπουλος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στο τιμόνι της ιδεοληπτικούς νεοφιλελεύθερους οι οποίοι θεωρούν ότι η πολιτική που υπόσχονται και θέλουν να υλοποιήσουν θα βοηθήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όμως η εμπειρία από αντίστοιχα νεοφιλελεύθερα πειράματα που έχουν γίνει σε άλλες χώρες, αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά επιζήμια αλλά είναι και οικονομικά αναποτελεσματική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ