ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Παπαθανάσης: Η κοινωνία τώρα τιμωρεί τον κ. Τσίπρα

Θανάσης Παπαθανάσης: Η κοινωνία τώρα τιμωρεί τον κ. Τσίπρα
patrasevents.gr

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «ΜΑΪΣΤΡΟΣ» έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία, Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είμαι νέος σε ηλικία αλλά δεν είμαι νέος στην πολιτική. Έχω υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια με συνέπεια, με σταθερότητα τους συμπολίτες μου από όλες τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης. Από δημοτικός σύμβουλος, δήμαρχος, μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ και αυτή η πορεία μου ήταν περισσότερο μια προσπάθεια προσφοράς στον τόπο μου. Από μικρό παιδάκι ήθελα να δώσω σε αυτόν τον τόπο. Άλλωστε το όραμα μου πάντα ήταν να ζήσω σε αυτόν τον τόπο. Έγινα δήμαρχος στην Ναύπακτο σε ηλικία 34 ετών, είμαι ο μικρότερος σε ηλικία δήμαρχος στην ιστορία της Ναύπακτου. Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν από νεαρή ηλικία σε αυτό το μετερίζι της προσφοράς.

«Η κοινωνία τώρα τιμωρεί τον κ. Τσίπρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε παχιά λόγια. Παρουσίασε ένα πρόγραμμα που έγινε με μεγάλη προσπάθεια, ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο. Αν το πρόγραμμα που βάζεις ήταν όπως τα παχιά λόγια του κ. Τσίπρα, η κοινωνία αυτό το εισπράττει γιαυτό τον τιμωρεί τώρα και δίνει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα πρέπει κι εμείς όμως να αποδείξουμε την επόμενη μέρα ότι είμασταν έτοιμοι και αυτό το οποίο είπαμε το υλοποιούμε.

Εγώ θα είμαι χαρούμενος αν πραγματικά κάνουμε αυτά που έχουμε πει πράξη, δώσουμε την δυνατότητα πραγματικά στη μικρομεσαία επιχείρηση που βάλλεται, στον Αιτωλοακαρνανία που δεν μπορεί να ζήσει στον τόπο του, στον αγρότη της Αιτωλοακαρνανίας που παλεύει κυριολεκτικά με πολύ άσχημες συνθήκες με όλα εναντίον του, δώσουμε την δυνατότητα είτε μέσω της φορολογίας, είτε μέσω της μείωσης των εισφορών που είναι πολύ σημαντικό, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας να μπούνε επενδύσεις, μόνο έτσι μπορεί να ξαναξεκινήσει η μηχανή της οικονομίας.

«Είμαι τρίτεκνος, τα παιδιά μου θέλω να ζήσουν στην Αιτωλοακαρνανία»

Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον τόπο μας, στον κόσμο που ζει και εργάζεται εδώ και πολύ περισσότερο στους νέους ανθρώπους, γιατί κι εμένα ο μεγάλος μου γιος είναι φοιτητής , έχω και δυο πιο μικρά παιδιά, είμαι τρίτεκνος, προσπαθώ να βοηθήσω και στο δημογραφικό την χώρα μας που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, θέλω να ζήσουν στην Αιτωλοακαρνανία.

Έχουμε τόσα πολλά πλεονεκτήματα και έχουμε μείνει τόσο πίσω γιατί ίσως κάτι δεν κάναμε καλά και ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Εγώ θέλω σε αυτό να είμαι καταλύτης. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος της πράξης, είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται και τώρα εργάζομαι στο φαρμακείο μου.

Ο Έλληνας δεν μπορεί να έχει τόσο δυσβάσταχτες φορολογίες. Ο Μητσοτάκης ρίχνει την φορολογία από το 28% στο 20% για τις επιχειρήσεις . Να δοθούν κίνητρα, στους αγρότες εδώ στην Αιτωλοακαρνανία. Όταν καταστρέφονται από μια θεομηνία να μπορούν να αποζημιωθούν άμεσα.

Να σας πω για την Ναύπακτο ότι όλο το παραλιακό μέτωπο έγινε σε μια δική μου θητεία, 24.000 τ.μ. η κάθε παραλία αναπλάσεις. Είμαστε οι πρώτοι στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρώτος βιολογικός ΧΥΤΑ έγινε στη Ναύπακτο. Η πρώτη αποκατάσταση της χωματερής έγινε στη Ναύπακτο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουμε και αποτέλεσμα.

Θα σας πω κάτι απλό. Ιόνια Οδός, δεν υπάρχει σύνδεση με το Αγρίνιο, δεν υπάρχει σύνδεση με το παράκτιο μέτωπο, δηλαδή τώρα ολοκληρώνεται το έργο για τον Αστακό, Πάλαιρος, Βόνιτσα αποκομμένες κι αυτές. Αγρίνιο για να πας Ευρυτανία ο δρόμος είναι ανύπαρκτος. Το ίδιο και από Ναύπακτο για Θέρμο και Αγρίνιο. Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα λιθαράκι να μπει μια σειρά.

«Ήταν επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη οι νέοι άνθρωποι στο ψηφοδέλτιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή είπε θέλω ανανέωση, θέλω νέα πρόσωπα, ανανέωση, θέλω ανθρώπους της αγοράς , θέλω ανθρώπους που να μην έχουνε σκιές. Θέλω αυτό που λέμε το καθαρό πρόσωπο. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει και η δική μου υποψηφιότητα και ήταν μεγάλη τιμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τίμησε να είμαι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ