ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Μητσοτάκης στο Reuters: Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή αυτοδυναμία

Εκλογές 2019 - Μητσοτάκης στο Reuters: Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή αυτοδυναμία
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σίγουρος για το μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της 7ης Ιουλίου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters.

Συντάκτης του ειδησεογραφικού δικτύου ακολούθησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατά την περιοδεία του στον Έβρο. Όπως σημειώνει, «ο 51χρονος πολιτικός, προετοιμάζεται να ηγηθεί της Ελλάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θέλει να εμφυσήσει νέα ζωή στην οικονομία διαλύοντας την εικόνα της χώρας ως του προβληματικού παιδιού της Ευρώπης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας προηγείται του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή» λέει στο πρακτορείο. «Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο είμαι αισιόδοξος, θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας χωρίς εμπόδια για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας» συμπληρώνει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη αλλά πιθανό σενάριο σχολιάζοντας πως «ο συντηρητικός πολιτικός πιέζει τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια ξεκάθαρη πλειοψηφία, αλλά στο παρελθόν έχει σχολιάσει πως είναι ανοιχτός σε συνεργασίες».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα:

«Κάλυψε περισσότερα από 1100 χιλιόμετρα σε 14 ώρες με αεροπλάνο και αυτοκίνητο χωρίς να σταματήσει λεπτό, επισκεπτόμενος στρατιώτες στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, παραγωγούς σκόρδων και μεταξιού σε γειτονικές πόλεις αλλά και κατοίκους στους δρόμους σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας».

«Ο πρώην τραπεζίτης, απόφοιτος του Harvard, εγκατέλειψε την καριέρα του στον οικονομικό τομέα για την πολιτική. Δεν παραβίασε το πρόγραμμά του στο ελάχιστο παρά το γεγονός ότι η αυτοκινητοπομπή έπρεπε να σταματήσει σε κάθε κόκκινο φανάρι στη διαδρομή. Μιλά για την ανασύσταση της χώρας εξηγώντας πως ο μόνος τρόπος να οδηγήσεις την ελληνική οικονομία σε μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι μέσω των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων» γράφει το Reuters.

«Έχει υποσχεθεί δουλειές, μείωση της εγκληματικότητας και επιπλέον κονδύλια και βοήθεια από την Ευρώπη για μια χώρα που έχει υποδεχθεί τεράστιες εισροές προσφύγων τα τελευταία χρόνια και πιέσεις από την Τουρκία. Θέλει να ξεπαγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να μειώσει αυτό που αποκαλεί αχρείαστο αποτύπωμα του δημόσιου τομέα και να εξασφαλίσει πως η Ελλάδα θα δανείζεται με το ίδιο κόστος που δανείζονται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπεύει να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση με τους Ευρωπαίους δανειστές για να μειώσει το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας από το 3,5%, μια κίνηση που θα επέτρεπε φορολογικές ελαφρύνσεις. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας μεταξύ άλλων θα κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρές αντιδράσεις από ενώσεις και πιθανότατα διαδηλώσεις για σχέδια του όπως η εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες. Το κόμμα του που ιδρύθηκε το 1974, φαίνεται να αντιστέκεται στην προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει νέους ανθρώπους».

«Θέλω μια χώρα η οποία πριν από όλα θα είναι αισιόδοξη για το λαμπρό της μέλλον» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι στόχοι μου είναι πολλοί υψηλοί. Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα ακροδεξιά κόμματα τα οποία επενδύουν πάνω στην πληγωμένη περηφάνεια των Ελλήνων μετά από χρόνια λιτότητας και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μετά από χρόνια εύθραυστων κυβερνητικών συνεργασιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να γίνει ο πρώτο πρωθυπουργός με αυτοδυναμία, που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει το σχέδιο του με μειωμένο κίνδυνο να ανατραπεί», αναφέρει το Reuters.

Υποστηρίζει πως έχει μάθει πολλά μιλώντας με τους Έλληνες. «Έχω μιλήσει με δεκάδες χιλιάδες πολίτες για να ακούσω την αγωνία τους» σημειώνει. «Αλλά πάντα λαμβάνω υπόψη μου τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους. Είχαμε το χρόνο μας για να αλλάξουμε το κόμμα» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ