ΕΚΛΟΓΕΣ

Ε. Τσακαλώτος στο CNN Greece: Μεγαλύτερο επίτευγμά μας είναι η οικονομία

Ε. Τσακαλώτος στο CNN Greece: Μεγαλύτερο επίτευγμά μας είναι η οικονομία

Σε συνέντευξη του στο CNN Greece, o Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας υπογράμμισε ότι μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα έχει το περιθώριο 15 χρόνων για να ανασυγκροτηθεί. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, τόνισε ότι δεν μετάνιωσε που ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ της Ελλάδος για μη επίτευξη των πλεονασμάτων, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο κ. Στουρνάρας θα διαψευστεί για μία ακόμα φορά.

Πελατειακό το κράτος

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι είναι πελατειακή η δομή του ελληνικού κράτους, καθώς και ότι η κυβέρνηση το έκανε πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι με το κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό «το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό».

Επισήμανε επίσης ότι το κόστος των υποσχέσεων της ΝΔ υπερβαίνει κατά πολύ τα 9 δισ., χωρίς η Πειραιώς να εξηγεί πού θα τα βρει.

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε ότι είναι πολύ σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης. Μάλιστα είπε ότι θα την υπέγραφε ακόμα και αν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές εξαιτίας της. Για την επόμενη μέρα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει αριστερό κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ