ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα φαβορί του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Τα φαβορί του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Μια πραγματική μάχη δίνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης για τη μια και μοναδική έδρα που όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει το κόμμα.

Η έδρα θα αλλάξει χέρια μετά από επτά ολόκληρα χρόνια και μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βόρεια Ελλάδα, η «μάχη» των δυο πρώτων είναι ντέρμπι, αφού στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην πρώτη θέση «φιγουράρουν» ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης και ο μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος όπως μαθαίνουμε διεκδικεί τη βουλευτική έδρα με αξιώσεις.

Η δυναμική των Καστανίδη - Κυριάκου φάνηκε από τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν την εβδομάδα που πέρασε. Ο κ. Καστανίδης επέλεξε το γήπεδο της ΜΕΝΤ και ο Κυριάκος Κυριάκος το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το οποίο «γέμισε» με κόσμο και κυρίως νέους ανθρώπους.

Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που εκτιμούν πως η δυναμική που έχει αναπτύξει ο για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής είναι τέτοια που του εξασφαλίζει και μάλιστα με άνεση την εκλογή του.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως στην κεντρική εκδήλωσή του εκτός από κομματικά στελέχη παραβρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Σπύρος Βούγιας, η Χρύσα Αράπογλου, ο Σίμος Δανιηλίδης, ο Χρήστος Παπαστεργίου και άλλοι.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης το «παιχνίδι» θα κριθεί στο ποιος από τους δυο υποψήφιους θα φέρει κόσμο εκτός ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο κερδίζει ο κ. Κυριάκος.

Πολύ καλά πηγαίνει και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος καθημερινά όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με φορείς και κομματικά στελέχη.

Δυναμικός είναι και ο δικηγόρος και αντιδήμαρχος Νεάπολης Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος φέρεται να κοντράρεται με τον κ. Μαγκριώτη. Στα «πηγαδάκια» ακούγεται και η Κούλα Γιαννακίδου, η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου όπως και ο γιατρός Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος φαίνεται πως θα τερματίσει σε μια από τις πρώτες θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ