ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: «Θύμα» των αλλαγών στα εκλογικά τμήματα ο Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές 2019: «Θύμα» των αλλαγών στα εκλογικά τμήματα ο Γιώργος Παπανδρέου
EUROKINISSI

«Θύμα» των αλλαγών στα εκλογικά τμήματα από τις ευρωεκλογές στις εθνικές εκλογές έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχε ανακοινωθεί πως θα ψήφιζε σήμερα «σε εκλογικό τμήμα του σχολικού συγκροτήματος "Ανδρέας Παπανδρέου" στην οδό Αγίας Σοφίας 17-23, στην Πάτρα».

Το συγκεκριμένο ωστόσο σχολείο, ενώ λειτούργησε ως εκλογικό τμήμα στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, μετά τις αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους δεν «χρειάστηκε» για τις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.

Τελικά, ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει στο 26ο Σχολείο της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις Εθνικές Εκλογές 2019 στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ