ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Τσίπρας: Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απολύτως σεβαστή

Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Τσίπρας: Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απολύτως σεβαστή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απολύτως σεβαστή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία.

«Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση, δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο όπως είπε θα υποδεχθεί αύριο στο Μαξίμου για να παραδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Σήμερα παραδίδουμε μια Ελλάδα ελεύθερη ξανά»

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρή, ωστόσο είπε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί».

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας», πρόσθεσε, όμως, ότι «απορροφημένοι στα κυβερνητικά μας καθήκοντα, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε το κόμμα μας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους του μόχθου». «Θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι να επιστρέψουμε σε κυβερνητική θέση»

«Σήμερα κλείνει για εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ένας μεγάλος κύκλος. Δεν θα αρνηθούμε ούτε θα αρνηθώ προσωπικά τις ευθύνες που μου αναλογούν», τονισε.

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε κλείνοντας τη δήλωσή του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Και κατέληξε: «Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις Εθνικές Εκλογές 2019 στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ