ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι έμειναν εκτός
EUROKINISSI

Πολλά είναι τα γνωστά ονόματα που μπαίνουν στη νέα Βουλή. Ηθοποιοί και τραγουδιστές είναι μεταξύ των όσων θα λάβουν μία θέση στα βουλευτικά έδρανα. Παράλληλα, όμως, πολλοί είναι και οι διάσημοι που κατήλθαν στις εκλογές αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου «κατέβηκε» με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική και κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στη Βουλή με 4.106 ψήφους.

Στο Νότιο Τομέα κατήλθε η τραγουδίστρια Ραλία Χρηστίδου, η οποία ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Αυτή τη φορά, όμως, τα κατάφερε λαμβάνοντας 19.559 ψήφους.

Ακόμη ένα γνωστό όνομα που μπαίνει στη Βουλή είναι ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης. Ο υποψήφιος του Μέρα25 ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και έλαβε 3.515 ψήφους.

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄Πειραιά ήταν η Νόνη Δούνια. Το γνωστό μοντέλο κατάφερε να μπει στη Βουλή λαμβάνοντας 7.632 ψήφους.

Ποιοι έμειναν εκτός

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική δεν έλαβε τις απαραίτητες ψήφους για να μπει στη Βουλή. Το ίδιο και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Ήταν, επίσης, υποψήφιος με τη ΝΔ.

Εκτός Βουλής έμεινε και η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία κατήλθε στα Ιωάννινα με το ΚΙΝΑΛ.

Ο τραγουδιστής Στάθης Δρογώσης (Α’ Αθηνών) και ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος (Νότιος Τομέας) κατέβηκαν με το ΚΚΕ, αλλά δεν μπαίνουν στη Βουλή. Υποψήφια του ίδιου κόμματος ήταν η Σεμίνα Διγενή. Κατέβηκε στην Α’ Πειραιά, όμως παρότι ήταν πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, τελικώς το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν λαμβάνει έδρα στην συγκεκριμένη περιφέρεια.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ