ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Αυτοί είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Αυτοί είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκλέγονται
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ είδαν την πόρτα της Βουλής να κλείνει μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. 

Το «εισιτήριο» για τα έδρανα της Βουλής δεν έλαβαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Την ίδια ώρα, εκτός Βουλής μένει και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Επίσης δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι: υφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας.

Εκτός έμειναν επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Μάκης Μπαλαούρας, Άννα Βαγενά και Δημήτρης Βέττας.

Δεν μπαίνει στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ «θρίλερ» εξελίσσεται μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Θανάση Παπαχριστόπουλου για μία έδρα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ