ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί οι «Έλληνες Οικολόγοι» του Δημοσθένη Βεργή δεν έλαβαν ούτε μία ψήφο

Γιατί οι «Έλληνες Οικολόγοι» του Δημοσθένη Βεργή δεν έλαβαν ούτε μία ψήφο
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ένα από τα αξιοπερίεργα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ήταν πως, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή «Έλληνες Οικολόγοι» συμμετείχε κανονικά στην εκλογική διαδικασία, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε μία ψήφο.

Και αυτό γιατί, ακόμα και να ήθελε να τον ψηφίσει κάποιος, δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος στα εκλογικά τμήματα. Όχι, όμως, εξαιτίας κάποιου λάθους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Βεργής, παρότι το κόμμα του έλαβε κανονικά το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για να συμμετάσχει στις εκλογές, αυτό ήταν αδύνατο, αφού ο ίδιος δεν είχε να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνταν για να εκδώσει ψηφοδέλτια.

«Λόγω οικονομικών δυσχερειών στείλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο που έλεγε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές και δεν θα τυπώσουμε ψηφοδέλτια. Το κόστος ήταν 50.000 ευρώ και δεν τα είχα. Εγώ, δεν πήρα καμία επιχορήγηση. Ζητήσαμε να γίνει κοινοποίηση στα εκλογικά τμήματα, αλλά προφανώς δεν έγινε» σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων.

Ωστόσο, ήταν πια αργά και το υπουργείο Εσωτερικών τον συμπεριέλαβε στα αποτελέσματα, καθώς είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ