ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έδρα του ΜέΡΑ25 στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 σημειώνεται ότι ο εκλογικός νόμος επιβάλλει στον επικεφαλής κάθε κόμματος να επιλέξει την ή τον εν δυνάμει εκλεγμένο, με σταυρό, βουλευτή που θα μείνει εκτός Βουλής.

«Εν προκειμένω, ένας εκ των τριών συνοδοιπόρων του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν θα πρέπει να μείνει εκτός Βουλής, με απόφαση του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Ηράκλειο, Κρήτης), Φωτεινή Μπακαδήμα (Β' Πειραιά), Σοφία Φουντουκίδου (Α' Θεσσαλονίκης)».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σχετική απόφαση ελήφθη «στη βάση κοινά αποδεκτής αρχής: Κρατούν την έδρα οι συνοδοιπόροι που εντάχθηκαν νωρίτερα από άλλους στο κίνημα του DiEM25-ΜέΡΑ25 με συνεχή παρουσία στην κινηματική δουλειά μας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί αξιολόγηση ούτε και σηματοδοτεί κάποια ιεραρχία στην βάση "επετηρίδας". Απλά, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε έναν κανόνα που να μην δίνει την εξουσία σε κάποιον, ούτε καν στον Γραμματέα, να προβεί σε αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης να καταλάβει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, «δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου (Α' Θεσσαλονίκης) είναι το πιο πρόσφατο μέλος του ΜέΡΑ25».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επικοινώνησε με την Σοφία Φουντουκίδου, την συνεχάρη για την συνεισφορά της στο κόμμα, της εξήγησε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με την οποιαδήποτε αξιολόγηση, της δήλωσε ότι χωρίς την συμπόρευση με το ΜέΡΑ25 σπουδαίων ανθρώπων όπως η ίδια το ΜέΡΑ25 δεν θα εισέρχετο στη Βουλή, και την κάλεσε σε περαιτέρω συζήτηση τόσο με τον ίδιο όσο και με την Πολιτική Γραμματεία με θέμα την ουσιαστική και άμεση της αξιοποίηση στο κόμμα.

Όπως τονίζει η ίδια ανακοίνωση, «η Σοφία Φουντουκίδου δήλωσε ευτυχής που βοήθησε το κόμμα, συμφώνησε με το κριτήριο που επιλέχθηκε και δέχθηκε με χαρά την περαιτέρω αξιοποίησή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ