ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Πάτρα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Πλημμύρισαν τα καταστήματα της παραλιακής

Κακοκαιρία - Πάτρα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Πλημμύρισαν τα καταστήματα της παραλιακής
Η παραλιακή λεωφόρος στην Πάτρα, σε πολλά σημεία βρέθηκε κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» το κύμα INTIME / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Με τη «Βενετία» έμοιαζε το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου η ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά, λόγω της κακοκαιρίας που χτύπησε με σφοδρές βροχοπτώσεις την περιοχή, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε παραλιακά κατάστηματα.

 

Η παραλιακή οδός σε μήκος 20 χιλιομετρων, έγινε κυριολεκτικά λίμνη πλημμυρίζοντας τα καταστήματα, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση όπως μεταδίδει το flamis.gr.

«Μισό μέτρο είναι το νερό μέσα σε καφέ» δηλώνουν εργαζόμενοι του Δήμου που δίνουν μάχη στην περιοχή. Η κυκλοφορία διακόπηκε αφού… ούτε με αγροτικό δεν μπορούσε να περάσει κάποιος.

Τα νερά έφθασαν και στην λωρίδα εισόδου προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και υπόγεια επιχειρήσεων. Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της βρέθηκε κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» το κύμα. Τα συνεργεία του Δήμου πάλευαν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία έχει προκαλέσει από χθες προβλήματα στην Πάτρα καθώς στην περιοχή μαίνονταν ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ