ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Στην Αθήνα, μέρος στο συλλαλητήριο λαμβάνουν αρκετοί Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, τη Δευτέρα, και έχουν έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα.

Εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ξάνθη, τον Βόλο, τα Γιάννενα.

Στην Αθήνα, μέρος στο συλλαλητήριο έλαβαν αρκετοί Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα.

Με κεντρικά συνθήματα «Σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τον Πούτιν, βοηθήστε την Ουκρανία» και κρατώντας ουκρανικές σημαίες και αντιπολεμικά πλακάτ ζήτησαν την στήριξη και την συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό και τη λήξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα τους.

Παράλληλα, στο αντιπολεμικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα.

Με κεντρικά συνθήματα «Όχι στον Πόλεμο», «Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε και Ρωσία, σταματήστε τη σφαγή στην Ουκρανία» και «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και λίγο μετά τις 16:00 πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί λόγω του συλλαλητηρίου, έχει αποκατασταθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ