ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι «πρωτιές» του 2018 στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι «πρωτιές» του 2018 στην Ελλάδα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πότε γεννήθηκε το πρώτο μωρό στη Ελλάδα, ποιο επιβατικό έκανε ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά και πού σημειώθηκε ο πρώτος συναγερμός στην πυροσβεστική;

Αυτές είναι οι ελληνικές «πρωτιές» για το 2018:

Γένους αρσενικού είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην Κρήτη για το 2018. Το βρέφος, βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων, γεννήθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυκτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόσο η μητέρα του, αλβανικής καταγωγής, όσο και το νεογνό χαίρουν άκρας υγείας.

Ο πρώτος συναγερμός ήχησε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ακατοίκητο στην Νέα Ιωνία. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Με τη σειρά του, το επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη μετ' επιστροφής, έδεσε με απόλυτη ασφάλεια στην πύλη Ε-7 αποβιβάζοντας 215 επιβάτες, 20 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο δίκυκλα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και τον λιμενάρχη Πειραιά Κωνσταντίνο Λεοντάρα, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμα και επιβάτες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ