ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία του Κορυδαλλού: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα σημάδια στραγγαλισμού σε νεκρό κρατούμενο

Μαφία του Κορυδαλλού: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα σημάδια στραγγαλισμού σε νεκρό κρατούμενο

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece και περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία για τη μαφία των φυλακών του Κορυδαλλού, αποτυπώνεται ξεκάθαρα ένα από τα σημάδια στραγγαλισμού του 34 χρόνου Τούσα Μπαντιολ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του.

Πρόκειται για το άτομο που είχε δώσει καταφύγιο στην Καλλιθέα στους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα από τη μεγάλη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, είχε προκύψει προσπάθεια του εγκεφάλου της μαφίας να εμφανίσει τη δολοφονία ως δηλητηρίαση από ύποπτη ουσία και φέρεται να ήθελε στη συνέχεια να χρεώσει το θάνατο στον Αριστείδη Φλώρο. Και ενώ οι Αρχές ασφαλείας είχαν χειριστεί αρχικά το θάνατο ως αγνώστου αιτίας, τελικά ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε ότι ήταν στραγγαλισμός, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν στοιχεία και μάλιστα εμφανή.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα που κατέθεσε στις Αρχές αναφέρει ότι «ο θάνατος επήλθε συνέπεια ισχαιμίας μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα. Εκ μακροσκοπικής εξέτασης αλλά και από τις εργαστηριακές εξετάσεις που ακολούθησαν φαίνεται ότι προηγήθηκε στραγγαλισμός». Μάλιστα, σε κατάθεσή του ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι αρχικά ο δράστης να έκλεισε το στόμα και τη μύτη και μετά να πίεσε το λαιμό του θύματος.

IMG 3211

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα της υπόθεσης της απόπειρας εκβιασμού του Αριστείδη Φλώρου από δικηγόρους, αλλά και από τη μαφία των φυλακών, η οποία κατέληξε να ξετυλιχθεί το κουβάρι στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο στόχαστρο του ανακριτή βρίσκονται συνομιλίες από άρσεις τηλεφώνων που έγιναν πριν, αλλά κυρίως μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση έχει προκύψει ότι πριν από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου υπάρχουν τέσσερις κλήσεις στις 28 Αυγουστου 2017 και στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου από τον έγκλειστο δικηγόρο προς τον αρχηγό της αλβανικής μαφίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ακόμα απάντηση του έγκλειστου δικηγόρου σε τι αφορούσαν οι κλήσεις στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και γι’αυτό δεν αποκλείεται ο ειδικός εφέτης να τον καλέσει για να εξεταστεί συμπληρωματικά για αυτές τις κλήσεις στον αρχηγό της μαφίας.

Πάντως, οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται και μάλιστα υπάρχει στις 23 Απριλίου κατάθεση γνωστού δικηγόρου στην οποία αναφέρει ότι ο έγκλειστος δικηγόρος δεν του είχε αναφέρει ποτέ ότι αξίωνε χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο, όμως σε άλλο σημείο της κατάθεσής του λέει χαρακτηριστικά για τους Αλβανούς που εμπλέκονται στη μαφία των φυλακών, αλλά και στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του έγκλειστου δικηγόρου «μου γνωστοποίησε ότι έχουν αναθέσει την υπεράσπισή τους σε μια συνάδελφό μας δικηγόρο της οποίας δεν ενθυμούμαι το όνομα και ότι εκείνοι ομολόγησαν την πράξη τους και επιφυλάχθηκαν να αποκαλύψουν το πρόσωπο που τους έπεισε να το πράξουν όταν εκείνοι θα το αποφασίσουν. Μου είπε ότι είναι βέβαιος πως εκείνοι θα αναφερθούν στο όνομα του Αριστείδη Φλώρου όπως και στο παρελθόν υποστήριζε και παρά την περί του αντιθέτου πεποίθηση και επιχειρηματολογία. Μου πρότεινε δε, να υποδείξω στον Αριστείδη Φλώρο να τους προσεγγίσει προσφέροντάς τους κάποια χρήματα που κατά την άποψή του θα ζητούσαν ώστε να εξασφαλίσει να μην αναφερθούν στο πρόσωπό του».

Ερώτηση: Γιατί θεωρείτε ότι απηύθυνε τις σκέψεις του αυτές προς εσάς;

Απάντηση: Για δυο λόγους. Πρώτον γιατί με θεωρούσε υπερασπιστή του Αριστείδη Φλώρου και δεύτερον γιατί με είχε γνωρίσει εξ αφορμής μιας άλλης δίκης που διήρκεσε επί πολλούς μήνες και στην οποία παριστάμεθα ως πληρεξούσιοι των πολιτικών εναγουσών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ