ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοψάλτη: Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να περάσουμε από το Μαξίμου

Πρωτοψάλτη: Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να περάσουμε από το Μαξίμου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για την εμπειρία της από την «κινητή» συναυλία που δόθηκε στους δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά και τις επικρίσεις για την παρουσία μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η καλλιτέχνις, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο πέρασμα από την Ηρώδου Αττικού, είπε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή, γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε, γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε.

Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει "γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ" οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου. Αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω: "Πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος". Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία... Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας».Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε στο Twitter τις δηλώσεις της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η ανάρτησή του στο Twitter:

«Και η κυρία Πρωτοψάλτη στον ΑΝΤ1 σήμερα "αδειάζει" μεγαλοπρεπώς τον Κ. Μητσοτάκη για την δήθεν συναυλία - έκπληξη μπροστά στο Μαξίμου. Χωρίς καμία έγνοια για τη δημόσια υγεία.

Την ώρα που οι πολίτες δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Όλα στον βωμό των επικοινωνιακών τακτικισμών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ