ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εφοριακοί μετά το επεισόδιο στην Κοζάνη

Αποκλειστικό CNN Greece: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εφοριακοί μετά το επεισόδιο στην Κοζάνη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ., με βασικό θέμα την επίθεση με τσεκούρι σε τρεις εφοριακούς στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στις εφορίες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ζητώντας την λήψη μέτρων, για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά.

Σημειώνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε απερίφραστα τη σημερινή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση αποτρόπαια, βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την ώρα της εργασίας τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

Η πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 13:00, όταν ένας 45χρονος εισέβαλε στο κτήριο της εφορίας της πόλης, κραδαίνοντας ένα τσεκούρι, με το οποίο τραυμάτισε συνολικά τέσσερα άτομα, το ένα από τα οποία νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanilife.gr, ο 45χρονος ο άντρας κατάφερε και πέρασε μέσα από το γκισέ, έβγαλε ένα τσεκούρι από την τσάντα του και χτυπούσε με μένος στο κεφάλι τους υπαλλήλους.

Έντρομοι οι υπάλληλοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν, ενώ ο διευθυντής της εφορίας μαζί με άλλα άτομα που ήταν στο σημείο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράστη. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, που συνέλαβε τον άνδρα.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα, οι τρεις τραυματίες στη ΔΟΥ Κοζάνης μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ο άνδρας είναι σε σοβαρή κατάσταση με εκτενή τραύματα στο κεφάλι και διασωληνώθηκε, ενώ και η μία γυναίκα, σοβαρά τραυματισμένη και αυτή, φέρει τραύματα στο κεφάλι, μέτωπο, μύτη, μάτια και χρίζει και οφθαλμολογικού ελέγχου και πλέον έχει διασωληνωθεί και αυτή.

Η δεύτερη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από το δράστη, φέρει τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη, αλλά έχει καλύτερη κλινική εικόνα.

Όσον αφορά την τρίτη γυναίκα που τραυματίστηκε στην προσπάθειά της προστατευθεί, φέρεται να αντιμετωπίζει ορθοπεδικό πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ