ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αυτόφωρο για αρνητές της μάσκας στο Σύνταγμα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αυτόφωρο για αρνητές της μάσκας στο Σύνταγμα
INTIME

Περίπου 15 άτομα, αρνητές της μάσκας, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτούς κόπηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, καθώς και για άσκοπη μετακίνηση, που αντιστοιχούν σε 600 ευρώ για τον καθένα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο τμήμα της περιοχής, όπου και περιμένουν για οδηγίες από τον εισαγγελέα για το αν θα τους αφήσουν ελεύθερους ή θα σχηματίσουν δικογραφία για κάτι άλλο.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε με εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τρόπο ξεκάθαρο επεσήμανε ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ