ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο - Θετικοί πέντε μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο - Θετικοί πέντε μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε ιεράρχες της. Σύμφωνα με το «Βήμα της Ορθοδοξίας» πέντε μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται τα ονόματα των ασθενούντων μητροπολιτών λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, γίνεται λόγος για δύο ιεράρχες που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι.

Χθες, Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -Rapid test και μοριακές εξετάσεις- και ευρέθησαν αρνητικοί.

Ο αρχιεπίσκοπος έχει μεταβεί στο ησυχαστήριο του στην Ζάλτσα Βοιωτίας, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραμένει στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το Mega.

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ