ΕΛΛΑΔΑ

«Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια»: Τι λέει αστυνομικός για το φονικό στο Νέο Κόσμο

«Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια»: Τι λέει αστυνομικός για το φονικό στο Νέο Κόσμο
CNN GREECE / ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

«Ο δράστης του χθεσινού μακελειού στο Νέο Κόσμο ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια που είχε μπροστά του. Αν δεν έτρεχαν να εξαφανιστούν θα είχαμε και άλλους νεκρούς αφού πυροβολούσε στο ψαχνό και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από ανυποψίαστους διερχόμενους». 

Αυτό δήλωσε στο CNN Greece αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβε να ξετυλίξει το κουβάρι της χθεσινοβραδινης δολοφονικής επίθεσης στο πάρκο κοντά στον Άγιο Σώστη.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, εκτός από τον πατέρα που είναι νεκρός και τους δυο γιους του που είναι σοβαρά τραυματισμένοι, μπροστά στο περιστατικό ήταν και η σύζυγος.

Για κάποιο λόγο -που ακόμα γίνεται έρευνα- όλη η οικογένεια είχε κατέβει στο πάρκο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στην οικογένεια και τους δράστες.

Η γυναίκα αργά το βράδυ της Δευτέρας μίλησε στους αστυνομικούς και τους έδωσε μια πρώτη εικόνα ενώ -ξεκαθάρισε ότι οι δράστες ήταν συνολικά πέντε.

Όπως είπε, υπήρξε ανάμεσά τους πολύ έντονος τσακωμός και τότε μέσα στο σκοτάδι διαπίστωσε ότι βγήκαν όπλα και άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Ο σύζυγός της έπεσε νεκρός και οι γιοί της άρχισαν να τρέχουν να σωθούν. Ο δράστης τους κυνήγησε και έξω από μια καφετέρια συνέχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα υπάλληλος που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και όσα είχαν προηγηθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν προσωπικές διαφορές και περιμένουν να πάρουν και πάλι κατάθεση από τη γυναίκα ώστε να ξεκαθαρίσουν το σοβαρό ενδεχόμενο των οικονομικών διαφόρων.

Πάντως το γεγονός ότι δράστες και θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους, δίνει ξεκάθαρα μια κατεύθυνση στις Αρχές που στο μεταξύ περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε με πιο πιθανό να ήταν πιστόλι των 9 χιλιοστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ