ΕΛΛΑΔΑ

«Συγγνώμη αλλά μας προκάλεσε»: Τι θα υποστηρίξουν για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη οι ανήλικοι

«Συγγνώμη αλλά μας προκάλεσε»: Τι θα υποστηρίξουν για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη οι ανήλικοι
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Συγγνώμη για την πράξη μας αλλά μας προκάλεσε ο σταθμάρχης βρίζοντας το σπίτι μας...»: αυτό θα είναι το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής των δύο αδελφών, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι καλούνται σήμερα να απολογηθούν για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσουν έδωσε εξάλλου η ίδια η μητέρα των παιδιών λέγοντας σε συνέντευξή της ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, ήταν εκείνος που προκάλεσε τα παιδιά της, χειροδίκησε στον μεγαλύτερο, τα έβρισε και τους έκανε bullying.

«Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι' αυτό παλεύω», ανέφερε η μητέρα των δύο παιδιών στο MEGA, προσθέτοντας:

«Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια».

Στη συνέχεια, είπε:

«Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης».

Οι δύο ανήλικοι, που διακρίνονται σε βίντεο να χτυπάνε με μανία τον σταθμάρχη, βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μετά το πέρας της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση τους.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, είναι και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

«Μην κάνουν το αστείο και κουνήσουν απ' το σπίτι, αν δεν μιλήσεις με τον δικηγόρο. Ούτε, τι να σου πω, να πετάξουν τα σκουπίδια», είχε προειδοποιήσει ο 26χρονος ειδικός φρουρός τη μητέρα των δύο ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό: Καρέ - καρέ η επίθεση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ