ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή Επιστημονική Συζήτηση για τον Καρκίνο του Μαστού από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Διαδικτυακή Επιστημονική Συζήτηση για τον Καρκίνο του Μαστού  από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00, μία άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση με τίτλο: «Καρκίνος του Μαστού: από την Πρόληψη έως τη Θεραπεία».

Στους ομιλητές της εκδήλωσης περιλαμβάνονται σπουδαίοι επιστήμονες με εκτενή εμπειρία σχετική με το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

  • Δρ. Ιωαννίδου - Μουζάκα Λυδία, Χειρουργός - Γυναικολόγος | Μαστολόγος - Ογκολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ε.Ε. για τον καρκίνο του μαστού και τα Κέντρα μαστού, Εκπρόσωπος του Π.Ι.Σ. στη UEMS για τις ανάγκες στη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού, Διευθύντρια Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας.
  • Μανδρέκας Απόστολος, Πλαστικός Χειρουργός, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν.Ε.α., Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ISAPS, Επισκέπτης Καθηγητής ISAPS, Εθνικός Γραμματέας ISAPS, Μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκής Ένωσης Αισθητικής Χειρουργικής Ε(Α)SAPS, Διευθυντής ΑΡΤΙΟΝ Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής, Τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.
  • Χατζηδημητρίου Άννα, Ψυχολόγος Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα τοποθετηθούν επί του θέματος οι εκλεκτοί καλεσμένοι κ.κ.:

  • Πατούλης Γεώργιος, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
  • Ευσταθόπουλος Σαράντος, Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Μεταξά.
  • Πασακοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Συλλόγου ΑγκαλιάΖΩ.

Τη διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο το μαστού, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από τους σύγχρονους τρόπους πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, μέχρι την ψυχολογική διαχείριση της νόσου.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο παρακάτω link: https://bit.ly/2M4SHbV. Στους συμμετέχοντες θα σταλούν ψηφιακές βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το Νο1 Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 7 υπερσύγχρονα campus και προσφέρει 66 αναγνωρισμένα bachelors και masters, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η Σχολή Υγείας, η οποία προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε επιστημονικές εξειδικεύσεις, με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως Μαιευτική, Νοσηλευτική, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Γενετική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Διαιτολογία, Λογοθεραπεία, Ποδιατρική, Διατροφή Αθλητισμού και Αποκατάσταση. Τα προγράμματα σπουδών χαρακτηρίζονται από έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών και εργαστηριακού εξοπλισμού.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ