ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικό η Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικό η Αττική
INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιούν αυτή την ώρα ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ ενώ η χιονόπτωση σε όλη την Αθήνα είναι σφοδρή.

Προς το παρόν δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τόσο ο Ηλεκτρικός όσο και τα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Νωρίτερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Φώτης Νικολακόπουλος, οργανωτικός γραμματέας του ΟΑΣΑ, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα δρομολόγια των λεωφορείων.

«Τα λεωφορεία ξεκίνησαν το πρωί κανονικά τα δρομολόγιά τους. Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί λεωφορείο της γραμμής 823 στο Περιστέρι, στην οδό Ναούσης. Με την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε εδώ και μισή ώρα, πολλά οχήματα έχουν προβλήματα. Ήρθε μήνυμα στους οδηγούς και επιστρέφουν στα αμαξοστάσια λόγω ολισθηρότητας. Από τον δήμο δε βοήθησαν καθόλου με τους δρόμους», είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης», έως το Σύνταγμα και πλέον τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά σε όλο το δίκτυο.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Σε… λευκό κλοιό βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, η Αττική, με αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου να ξυπνούν και σήμερα με χιόνια και «πολικές» θερμοκρασίες.

Τα βόρεια προάστια έχουν ντυθεί στα «λευκά» από τη Δευτέρα ενώ σήμερα, μετά από την έντονη χιονόπτωση το βράδυ, έχουν ακόμη περισσότερο χιόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ