SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η Lidl Ελλάς αναδείχθηκε σε Top Employer 2021 σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πώς η Lidl Ελλάς αναδείχθηκε σε Top Employer 2021 σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, οι ευκαιρίες εκπαίδευσης, οι δυνατότητες ανάπτυξης, η μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων και οι αμοιβές σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς, συνθέτουν σε σημαντικό βαθμό το πορτρέτο του ιδανικού εργοδότη. Αλήθεια όμως, στην Ελλάδα του 2021, πόσες είναι οι εταιρείες που πληρούν αυτά τα κριτήρια;

Ο δρόμος προς μία εργασιακή πραγματικότητα που φέρνει τον εργαζόμενο σε πρώτο πλάνο, φαντάζει μακρύς, σε πολλές περιπτώσεις. Όπως σε κάθε περίπτωση όμως, έτσι και στη συγκεκριμένη, υπάρχουν εξαιρέσεις και αρκεί μία ματιά στη λίστα του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού Top Employers Institute για να το αντιληφθούμε.

Το Top Employers Institute βραβεύει οργανισμούς και εταιρείες, που έχουν έναν θετικό αντίκτυπο στις ζωές των εργαζόμενων ανά τον κόσμο. Φέτος, λοιπόν, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες σε 120 χώρες και εδάφη και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη αναδείχθηκε, μία εταιρεία που γνωρίζουμε καλά και η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια: Ο λόγος για τη Lidl Ελλάς.

Από την ευημερία και την εκπαίδευση των εργαζόμενων στο digitalization του HR

Το γιατί εδώ και πέντε συνεχή έτη ο οργανισμός Top Employers Institute επιλέγει να βραβεύει τη Lidl Ελλάς με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Πάνω από όλα όμως, μας επιτρέπει να βάλουμε κάτω από το «μικροσκόπιό» μας τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν μία σύγχρονη επιχείρηση κορυφαία, σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη και την ευημερία των εργαζόμενών της.

Η υποστήριξη προς τους εργαζόμενούς της, η εταιρική της κουλτούρα και φυσικά, οι αμοιβές, οι παροχές και οι ευκαιρίες που προσφέρει, φαίνεται πως κάνουν τη Lidl Ελλάς να ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες εν έτει 2021. Τρία είναι, ωστόσο, τα πλέον σημαντικά στοιχεία τα οποία ανέδειξαν τη Lidl Ελλάς ως Top Employer 2021: Η στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζόμενων, η συνεχής επένδυση στην ευημερία τους, το digitalization των HR διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας.

Πράγματι, σε ό,τι αφορά σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης, η Lidl Ελλάς, διασφαλίζει ούτως ώστε όλες οι ομάδες των εργαζόμενών της να έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα εργαλεία, όσο και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Έτσι, τους προσφέρει online συστήματα εκπαίδευσης στα καταστήματα και τις αποθήκες, προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning. Να αναφέρουμε δε ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς θα επενδύσει περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των εργαζόμενών της και πάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για εκείνους.

Την ίδια ώρα δε, φροντίζει για την ευημερία των εργαζόμενων, επενδύοντας στην υγεία και την ασφάλειά τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Να σημειώσουμε απλώς ότι από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, δίνει μεγάλη σημασία και στο κομμάτι της ψυχικής υγείας, διατηρώντας μεταξύ άλλων, μία ενεργή, 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από έξι εκατ. ευρώ στους 6.400 εργαζομένους της, σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Ένας ακόμη λόγος όμως, που η εταιρεία αναδείχθηκε και φέτος ως Top Employer από το Top Employers Institute σχετίζεται με τους νέους τρόπους εργασίας και τις ευκαιρίες που δημιούργησε και προσέφερε στους εργαζόμενούς της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κάνοντας εύκολη, άμεση και αποτελεσματική τη μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασίας και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, εν γένει.

Προχωρώντας μπροστά έχοντας σε πρώτο πλάνο τον εργαζόμενο

Ποιο είναι το αύριο, λοιπόν, για μία εταιρεία η οποία έχει αναδειχθεί για πέντε συνεχόμενα έτη ως κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη; Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Lidl Ελλάς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, σε μία πληθώρα θέσεων εργασίας: Από καταστήματα σε logistics centers και γραφεία.

Στόχος της είναι, φυσικά, να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου. Ωστόσο, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά, είναι πως η ενδυνάμωση της δικής της θέσης, θα γίνει μέσα από την ενδυνάμωση των ίδιων των εργαζόμενών της, δηλαδή των ανθρώπων που την εκπροσωπούν καθημερινά, σε κάθε πόστο. Και αυτή η ενδυνάμωση, θα γίνει -μεταξύ άλλων- πραγματικότητα, μέσα από τη διατήρηση των μισθών σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς και την ενίσχυση του αισθήματος της εργασιακής ασφάλειας, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για κάθε εργαζόμενο, ειδικότερα σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας που διανύουμε.

Βασικές προτεραιότητες όμως της εταιρείας για το 2021 είναι επίσης το θέμα του Diversity and Inclusion και της διττής εκπαίδευσης. Πιο αναλυτικά, η Lidl Ελλάς σκοπεύει να εστιάσει φέτος στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών της -να αναφέρουμε πως στην εταιρεία υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο μελών της διοίκησης και 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους- και την ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξής τους. Όσο για το εκπαιδευτικό κομμάτι, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης, που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα, αφού στόχος του είναι η στήριξη των νέων, ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.

Με στόχους την περαιτέρω διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αισιόδοξου περιβάλλοντος εργασίας, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης και την αναγνώριση της απόδοσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Lidl Ελλάς θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο στη χώρα μας. Αυτή ακριβώς είναι και η εταιρική κουλτούρα που ευελπιστούμε να δούμε να υιοθετείται από ακόμη περισσότερες εταιρείες το 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το team.lidl.gr