ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Λουτρακίου - Εκκενώνονται οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Λουτρακίου - Εκκενώνονται οικισμοί
INTIME

Φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Σχίνο Λουτρακίου κοντά σε οικισμό. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που σύμφωνα με τις τοπικές ιστοσελίδες έχει πλησιάσει κοντά στα σπίτια.

Εδώ και αρκετή ώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού Σχίνος ενώ λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ δόθηκε εντολή και για εκκένωση του οικισμού Αγ. Σωτήρα.

Στο σημείο επιχειρούν Πυροσβεστικά οχήματα από την Περαχώρα, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα korinthostv.gr ενώ καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

Επιπρόσθετα, για ενίσχυση, σπεύδουν επί τόπου οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κόρινθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 54 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, που επικαλείται μαρτυρίες των δασοπυροσβεστών καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς τη Μαυρολίμνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ