ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέσεις-«φωτιά» δύο μαρτύρων για το έγκλημα στη Ζάκυνθο

Καταθέσεις-«φωτιά» δύο μαρτύρων για το έγκλημα στη Ζάκυνθο
INTIME

Δύο καταθέσεις -«φωτιά» από άτομα που αποκάλυψαν το ρόλο καθενός από τα άτομα που πήραν μέλος στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου στη Ζάκυνθο, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Αυτές οι δύο καταθέσεις αποκαλύπτουν πώς οι εκτελεστές έφτασαν μεταφέροντας ένα φουσκωτό στον Πύργο, πού το έκρυψαν για τέσσερις ημέρες, αλλά και τι ακριβώς είπαν οι εκτελεστές για τον ηθικό αυτουργό, όταν επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο στον Πύργο και είχαν δολοφονήσει τη γυναίκα και τραυματίσει τον επιχειρηματία του νησιού.

Συγκεκριμένα, ένας από τους δύο μάρτυρες ανέφερε: «... Όταν ήρθαν σε μένα από την Αθήνα σε περιοχή έξω από τον Πύργο και ξεκίνησαν να φύγουν με το φουσκωτό για τη Ζάκυνθο, είχαν μαζί τους όπλα, κράνη μηχανής, ενώ είχαν πετάξει τα κινητά τους. Όταν επέστρεψαν, μιλούσαν για τη δολοφονία της γυναίκας και τον τραυματισμό του Κορφιάτη, ενώ μιλούσαν και για τον ηθικό αυτουργό.»

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουν μέχρι τώρα οι Αρχές, ο φερόμενος ως εκτελεστής ξεκίνησε από την Αθήνα με το φουσκωτό και αφού απέφυγε την εθνική οδό για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες, έφτασε σε περιοχή της Ηλείας και ζήτησε από δεύτερο μάρτυρα στην υπόθεση να κρύψει κάπου το φουσκωτό.

«Μου ζήτησε να κρύψω για λίγες ημέρες το φουσκωτό και εγώ το έκρυψα σε μία αποθήκη. Άκουσα τι ακριβώς θα έκαναν, ενώ έμαθα και για τα όπλα και για τα κράνη.»

Οι αρχές ασφαλείας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει επτά άτομα τα οποία βρίσκονται στην ΓΑΔΑ και περιμένει από τις εισαγγελικές αρχές της Ζακύνθου την έκδοση των ενταλμάτων. Οι αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια δικογραφία πολύ καλά δεμένη, στην οποία περιγράφεται ο ρόλος του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, απότακτου αστυνομικού, αλλά και όλο το σχέδιο των φερόμενων ως εκτελεστών.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στη μήνυσή του μετά τη δολοφονία της συζύγου του ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε τη μήνυση αρκετούς μήνες πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος, ενώ σε αυτήν κατονόμαζε χωρίς καμία αμφιβολία αυτόν που είχε αναγνωρίσει ως εκτελεστή.

Χαρακτηριστικά στην μήνυσή του ανέφερε: «... Ο εκτελεστής της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μας είναι ο Α.Π. Εργάζεται ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας εφοπλιστή. Το σκαφος μεταφέρθηκε 5 Ιουνίου 2020 στην σκαφίδια Ηλίας. Δίχως να διέλθει από την εθνική οδό και με τρόπο ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Τα ξημερώματα 9 Ιουνίου 2020 Μεταφέρθηκε με το ιδιόκτητο τρακτέρ του Γ.Π που βοήθησε στην καθέλκυση του οπή και επιβιβάστηκαν οι δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον μου και μετέβησαν στην Ζάκυνθο στο λιμανάκι το Πόρτο Ρομά στο βασιλικό Ζάκυνθο. Αμέσως μετά μετέβησαν στο Καλαμάκι Ζάκυνθος και από εκεί μοτοσικλέταΚατέφτασαν λίγα μέτρα από την οικία όπου στις 2:25 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έστησαν ενέδρα δολοφονώντας τη σύζυγό μου τραυματίζοντας δε εμένα βαρύτατα...»

Ο επιχειρηματίας έκανε στην μηνυτήρια αναφορά του εκτενή αναφορά στη σωματοδομή και στα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που αναγνώρισε ως εκτελεστή της γυναίκας του.

«...Η αναμφίβολα η αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στην χαρακτηριστική του στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα. Την στάση αυτή με τις παλάμες Αθήνα αφήσω τους καθώς με τον τρόπο με τα άλογα τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς Ο ίδιος αλλά και οικογένειά του και είναι μοναδική καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κυφώσεις. Επίσης το ύψος η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του σωστού και του υπερβολικού βάρους είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστά απόλυτα βέβαιος πως το πρόσωπο που μας πυροβόλησε είναι αυτό.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ