ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφανισμένοι οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τους Πακιστανούς - Αναζητούνται από την αστυνομία

Εξαφανισμένοι οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τους Πακιστανούς - Αναζητούνται από την αστυνομία
(φωτ. αρχείου) INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών εργατών γης την περασμένη εβδομάδα, μέσα στα σπίτια τους στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νεαροί δράστες έχουν εξαφανιστεί, ενώ οι αστυνομικοί φαίνεται ότι δεν βρίσκουν ούτε μέλη των οικογενειών τους, παρά μόνο κάποιους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με το Cretalive, από την πρώτη στιγμή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κινήθηκαν άμεσα και μεθοδικά, βρήκαν μάρτυρες, κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο βίντεο.

Επιπλέον, τα θύματα της επίθεσης κατέθεσαν στις Αρχές και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου την Κυριακή, ανήμερα της Παναγίας. Αργά το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και έκτοτε οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες που διαφεύγουν.

Στο βίντεο που έχει στη διάθεση της η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν της άγριας επίθεσης σε βάρος των μεταναστών εργατών, έχουν καταγραφεί οι επτά νεαροί Κρητικοί να πίνουν και να γλεντούν.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σηκώνονται όλοι μαζί, φεύγουν, απουσιάζουν για περίπου 20 λεπτά και επιστρέφουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις των θυμάτων είναι σοκαριστικές. Πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια των νεαρών. Τους εκλιπαρούσαν να τους λυπηθούν, όμως εκείνοι συνέχιζαν να τους χτυπούν ακόμα περισσότερο στο πρόσωπο και στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένοι στο πάτωμα. Καταθέτουν ακόμα ότι έπεσαν πυροβολισμοί, τουλάχιστον πέντε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ως «πρωτεργάτες» της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών φέρονται τρεις νεαροί κρητικοί, ανάμεσα τους και άτομο με βαρύ ποινικό παρελθόν, το οποίο είχε εμπλακεί σε παλαιότερο περιστατικό με θύμα έναν Κρητικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ