ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει αύριο η πολυαναμενόμενη δίκη - Το μήνυμα της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει αύριο η πολυαναμενόμενη δίκη - Το μήνυμα της Ιωάννας
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνολικά 35 θα είναι οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο, με την 37χρονη κατηγορούμενη να αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με καυστικό υγρό από την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το γεγονός θεωρείται πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή.

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές, είναι το πού προμηθεύτηκε η 37χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της.

«Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ' επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό- βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός. Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου», έχει δηλώσει σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι: Νέα δήλωση της Ιωάννας

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που έδωσε μάχη για τη ζωή της και συνεχίζει να δίνει αγώνα για να αποκαταστήσει τα σωματικα και ψυχικά τραύματα της μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μίλησε στηνΕΡΤ, για το τι σημαίνει δικαιοσύνη για εκείνη αλλά και για το ψυχικό σθένος που χρειάζεται να έχει για να βρεθεί στην δικαστική αίθουσα.

«Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης. Εκεί όπου για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη που τις προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες στην ψυχή και στο σώμα.

Νέο βίντεο: Οι κινήσεις της κατηγορούμενης πριν την επίθεση με το βιτριόλι

Tην ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, απεικονίζεται η δράστης, αμέσως μετά την επίθεση με οξύ, να τρέχει για να περάσει τον δρόμο απέναντι όπου την περίμενε το ταξί το οποίο είχε καλέσει για να την παραλάβει από το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως φαίνεται, η κατηγορούμενη σε 20 μόλις δευτερόλεπτα, διασχίζει τον δρόμο και πλησιάζει το ταξί που την περιμένει, κρατώντας στο χέρι της το μπουκάλι με το βιτριόλι. Η δράστης επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα του ταξί, όμως η πόρτα είναι κλειδωμένη, ώσπου μιλά με την οδηγό που της ανοίγει και μπαίνει στο πίσω κάθισμα για να τη μεταφέρει από την Καλλιθέα προς το Μετς.

Ένα δεύτερο βίντεο που εξασφάλισε το STAR δείχνει ότι η δράστρια είχε κάνει πρόβα επίθεσης, μία μέρα πριν, στις 19 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ