ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Πάτρα: Απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου
ΙΝΤΙΜΕ

Για την υπόθεση με τον γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε βάρος του οποίου υπάρχουν κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικο ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του.

Από την ενημέρωση του υπουργού προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό.

Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Γιατρός στο νοσοκομείο Ρίου κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου – Φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο

Πριν λίγες ημέρες, το τοπικό μέσο TheBest.gr, είχε αναφέρει πως αυτό που οδήγησε στις κατηγορίες εναντίον του γιατρού ήταν οπτικό υλικό στο οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός εμφανίζεται να κάνει άσεμνες πράξεις στο ανήλικο.

Η υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει τον ιατρικό κόσμο της περιοχής, έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ενήμεροι είναι τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει τεθεί θέμα επιβολής κυρώσεων, ωστόσο δεν προχώρησε καθώς πρώτα πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το αν οι κατηγορίες ευσταθούν.

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ