ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια - Όταν αρνήθηκαν, έκανε αγωγή

Θεσσαλονίκη: Ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια - Όταν αρνήθηκαν, έκανε αγωγή
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές έναν άνδρα που αρνείται την ύπαρξη του κορωνοϊού και εργαζόμενους σε κομμωτήριο

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο συγκεκριμένος αρνητής πήγε σε κομμωτήριο και ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε να φορέσει μάσκα.

Όπως ανέφερε στον Σκάι η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, αρνήθηκαν να τον κουρέψουν και τότε ο ίδιος άρχισε να τους απειλεί ότι θα φωνάξει την Αστυνομία.

Στη συνέχεια ο αρνητής έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ. Στην αγωγή του αναφέρει ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό».

Έντεκα φορές μικρότερος κίνδυνος θανάτου

Παρουσιάζοντας την ανάλυση της εμβολιαστικής προσπάθειας στην πατρίδα μας, την Τετάρτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με τους θανάτους. Οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την ανάλυση, έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.

Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση με την προ Δέλτα περίοδο, λέγοντας πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διατηρείται και στη μετά-Δέλτα περίοδο. Συγκεκριμένα είπε πως προ-Δέλτα, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, ενώ μετά Δέλτα, η αποτελεσματικότητα είναι από 71% έως 96%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%.

«Υπολογίζεται πως με τον εμβολιασμό στη χώρα μας μέχρι τις 11 Οκτωβρίου έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 παραπάνω θανάτους από αυτούς που έχουμε», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Επίσης, έχουμε αποφύγει ακόμη, λόγω του εμβολιασμού, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις, είπε και πρόσθεσε πως θα είχαμε αποφύγει 1.200 θανάτους αν μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχαμε εμβολιάσει το 95% του πληθυσμού.

«Τα ευρήματα αυτά τονίζουν το επιπρόσθετο όφελος για τη δημόσια υγεία επιτυγχάνοντας μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο. Οι αριθμοί αυτοί των ζωών που σώθηκαν, των διασωληνώσεων και των νοσηλειών που αποφεύχθηκαν θα αυξηθούν όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποδοτικά», υπογράμμισε κλείνοντας την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ