ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Από Πειθαρχικό πέρασε η κατηγορουμένη στην επίθεση με το βιτριόλι

Αποκλειστικό CNN Greece: Από Πειθαρχικό πέρασε η κατηγορουμένη στην επίθεση με το βιτριόλι
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Γεγονός και όχι συκοφαντία συγκρατούμενών της, που την έχουν βάλει δήθεν στο... μάτι, φαίνεται να αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η 36χρονη κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου «συνελήφθη» για κλοπή μέσα στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CΝΝ Greece, η 36χρονη για την οποία ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε ήδη την ενοχή της για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», πέρασε πράγματι από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής υπό τον επικεφαλής επόπτη εισαγγελέα και τιμωρήθηκε με τους προβλεπόμενους βαθμούς ποινής των 7 πόντων. Η ποινή που καταγράφηκε στον πειθαρχικό φάκελο της 36χρονης, αποκαλούμενης ως «βιτριολίστριας», επιβλήθηκε την 1η Ιουλίου 2021.

Ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε πειθαρχικά ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το γεγονός ότι «συνελήφθη» να φορά ρούχο που προοριζόταν για τις άπορες κρατούμενες της φυλακής.

Ειδικότερα η 36χρονη κι ενώ εργαζόταν στην κοινωνική υπηρεσία της φυλακής για τη διανομή ρουχισμού προς άπορες κρατούμενες «συνελήφθη» τέλη Ιουνίου να φορά, εσωτερικά των δικών της ρούχων, ρούχο που δεν της ανήκε.

Κατόπιν αυτού παραπέμφθηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο και της επέβαλε την προβλεπόμενη ποινή. Στη συνέχεια -κατά τις ίδιες πηγές- η ίδια κατέθεσε ένσταση αλλά απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα, η 36χρονη μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να μπορεί να παρίσταται στη δίκη που διεξάγεται για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση, η οποία έχει εισέλθει στην τελική της ευθεία για την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ