ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους

Θεσσαλονίκη: Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση λόγω εθνικού πένθους
(φωτογραφία αρχείου) INTIME

Βαθιά θλίψη στο πανελλήνιο για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και η Τετάρτη, ημέρα της κηδείας της, έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητικές παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου επίσης στην Ημαθία και την Πιερία, λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Eσωτερικών:

Eπισημαίνεται ότι ακυρώνεται μόνο η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου, ξεχωριστά από τη στρατιωτική που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου. Οι παρελάσεις στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 28 Οκτωβρίου -πάντα σύμφωνα με την απόφαση της εκάστοτε Περιφέρειας.

Σύσσωμο το πανελλήνιο θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξέπνευσε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» την Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ