ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στα Μέγαρα για τον θάνατο του νεαρού Ρομά - Έκλεισε η Εθνική Οδός

Νέα ένταση στα Μέγαρα για τον θάνατο του νεαρού Ρομά - Έκλεισε η Εθνική Οδός
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, όπου ομάδα Ρομά πραγματοποίησε διαμαρτυρία για τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του νεαρού στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 50 άτομα κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω εκτροπής στον παράδρομο και την παλαιά Εθνική Οδό. Αυτήν την ώρα, η κίνηση στην Εθνική Οδό έχει αποκατασταθεί.

megara00.jpg
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Χθες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η περιοχή των Μεγάρων έγινε «πεδίο μάχης» μεταξύ συγκεντρωμένων Ρομά και αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για λίγη ώρα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος της εισόδου των Μεγάρων έως το ύψος της εξόδου.

Κατά τις πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, δύο από τους οποίους δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πέτρες που τους έριξαν οι διαδηλωτές.

Οι τρεις από τους τέσσερις τραυματίες που ανήκαν στη διμοιρία που βρέθηκε στην περιοχή των Μεγάρων χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταφερθούν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Χθες επίσης μια άλλη ομάδα ατόμων καίγοντας λάστιχα, έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία. Η κίνηση των οχημάτων εξετράπη στην παλαιά εθνική οδό, ενώ στο σημείο του αποκλεισμού έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ανάλογη συγκέντρωση, με διαμαρτυρίες και αποκλεισμό δρόμου, σημειώθηκε χθες και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού.

Επεισόδια χθες στο κέντρο της Αθήνας

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία για τη δολοφονία του Ρομά στο Πέραμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Την πορεία πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και καταστολή.

Η πορεία κινήθηκε από τα Προπύλαια στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, καθώς και των γκλομπ τους.

Επεισόδια την Κυριακή στην Αττική οδό

Εξάλλου, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική Oδό, στη θέση Ρουπάκι στο ύψος του Ασπροπύργου για τον θάνατο του 20χρονου.

Ρομά συγκεντρώθηκαν στη θέση Ρουπάκι, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πέταξαν πέτρες προς την Αστυνομία. Στο σημείο βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ κάνοντας χρήση του Αίαντα.

Επίσης την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία και στο Πέραμα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρατάχθηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, ενώ στην πλατεία Ηρώων βρέθηκαν περίπου 50 αντιεξουσιαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ