ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Τούμπα: Βίντεο-ντοκουμέντο της αιματηρής ληστείας

Δολοφονία στην Τούμπα: Βίντεο-ντοκουμέντο της αιματηρής ληστείας
Από τη μεταγωγή στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ενός από τους δύο κατηγορούμενους για την αιματηρή ληστεία στην Τούμπα ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καρέ - καρέ η αιματηρή ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα όπου ο αδίκτακτος ληστής πυροβόλησε και σκότωσε τον 44χρονο υπάλληλο του καταστήματος, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο της ληστείας, που δημοσιοποίησε το star διακρίνεται ο ληστής φορώντας μαύρα ρούχα, μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και κρατώντας ένα στρωματάκι αφρολέξ να μπαίνει στο ψιλικατζίδικο.

Ο υπάλληλος ανυποψίαστος τον κοίταξε προσπαθώντας να καταλάβει τι θέλει. Ο δράστης ακούμπησε το φορτίο του στο πάτωμα και αμέσως έβγαλε το όπλο του και το έστρεψε εναντίον του άτυχου υπαλλήλου.

Ο 44χρονος σήκωσε τα χέρια ψηλά σαν να προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα με το όπλο πάντα στραμμένο εναντίον του υπαλλήλου ο αδίστακτος δράστης άδειασε το ταμείο. Τότε ήταν που ο 44χρονος υπάλληλος, επιχείρησε να τον αφοπλίσει και άρχισε να παλεύει σώμα με σώμα με τον δράστη.

Ο κακοποιός τού έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και στην πάλη, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης στο δικηγόρο του το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ωστόσο, ο 35χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα voria.grστην προανακριτική του απολογία περιγράφοντας στις αρχές τον τρόπο που ο 27χρονος προέβη στο έγκλημα, φέρεται να είπε ότι πρώτα χτύπησε τον 44χρονο υπάλληλο με τη λαβή του όπλου. Στη συνέχεια, όταν πήγε να φύγει, το θύμα στη προσπάθειά του να τον εμποδίσει τον έπιασε από το πόδι και τότε γύρισε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Την Πέμπτη απολογείται ο 27χρονος - Τι ισχυρίζεται για το βράδυ της ληστείας

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε το πρωί της Τρίτης ο δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα, με θύμα έναν 44χρονο υπάλληλο.

Ο 27χρονος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, διά του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο κι ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στην πάλη που είχε με τον άτυχο υπάλληλο, ενώ τόνισε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για την ίδια μέρα έλαβε προθεσμία να απολογηθεί κι ο 35χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενός του, που διώκεται για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).

Ο δράστης συνελήφθη στο σπίτι του του το πρωί της Δευτέρας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Κυριακή το βράδυ είχε συληφθεί ο συνεργός του, ένας 35χρονος Έλληνας ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ