ΕΛΛΑΔΑ

Το Save Your Hood έγινε ενός έτους και...το γιορτάζει με τον μοναδικό του τρόπο

Το Save Your Hood έγινε ενός έτους και...το γιορτάζει με τον μοναδικό του τρόπο

Στις 21/11, Κυριακή, στις 11:00, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου στα Τουρκοβούνια, θα μεταδώσουν ένα απέραντο μήνυμα αγάπης, αλλάζοντας όλο το λόφο, μια για πάντα!

Στις 15/11/2020 μια παρέα 7 ανθρώπων καθάρισε ένα σημείο του λόφου και συνέλεξε 3600 λίτρα σκουπίδια. Φέτος, θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, ευαισθητοποιώντας σε κρίσιμο σημείο τους επισκέπτες των περιοχών αυτών.

Αφενός θα γιορτάσουν με το παραπάνω τον 1 χρόνο λειτουργίας τους και αφετέρου συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης απορριμμάτων "διαγωνιζόμενοι" με όλη την Ευρώπη! Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος, εθελοντές θα καθαρίσουν κάθε σπιθαμή του λόφου, ενώ ταυτόχρονα, θα υπάρχει Live σύνδεση με άλλες δράσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο που θα πραγματοποιηθούν από τις ομάδες εκτός Αττικής.

Για τον σκοπό αυτό, άτυπες ομάδες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, οργανώσεις, εκπρόσωποι των γειτονικών δήμων και της Περιφέρειας θα είναι παρόντες δρώντας και εκείνοι με την καρδιά τους!

G0015641

Επιπλέον, μετά τη δράση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν στιγμές χαλάρωσης όπου θα συζητηθούν και τρόποι περιορισμού ρίψης των απορριμμάτων από τους επισκέπτες του λόφου. Άλλες δραστηριότητες θα προστεθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία!

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, 7 άτομα που ξεκίνησαν έναν απλό καθαρισμό σε ένα σημείο του λόφου αυτού, αυξήθηκαν σε πάνω από 42000 στην Ελλάδα, συλλέγοντας πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα σκουπίδια στο 81% της επικράτειας, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε στην Κύπρο, με 1μιση εκατομμύριο λίτρα και 5620 μέλη, στην Τουρκία, στη Γεωργία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, πάνω από 2000 εθελοντές της πρωτοβουλίας βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν σκορπίζοντας αλληλεγγύη με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Σημάνσεις, κάδοι, ξεχωριστή ανακύκλωση, βιωματικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία, βοήθεια και συνεργασία με προσφυγικές ομάδες, είναι λίγα από αυτά που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Έχουν καταφέρει πολλά και μαζί τους θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα!

Η ανάγκη για αλλαγή της νοοτροπίας μας πράττοντας, χωρίς άλλα κατηγορώ, εξαπλώνεται γοργά και δείχνει τη θέληση, το πείσμα και την αγάπη των πολιτών για ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Η δήλωση συμμετοχών γίνεται μέσα από το event της ομάδας στο Facebook https://fb.me/e/2hQqrXDMe, ενώ το μόνο που χρειάζεται να φέρουμε μαζί, είναι τα γάντια μας, το νερό μας και το καλύτερο μας χαμόγελο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ