ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 23 μαχαιριές με κυνηγετικό μαχαίρι - Τι λέει ο γιος της 48χρονης

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 23 μαχαιριές με κυνηγετικό μαχαίρι - Τι λέει ο γιος της 48χρονης
Ο 49χρονος συζυγοκτόνος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά την άφιξη και έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης INTIME

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος του 49χρονου που δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο δράστης κατάφερε 23 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και άκρα με κυνηγετικό μαχαίρι.

Ο 49χρονος βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα, η οποία του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Παραπέμφθηκε σε ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης σκότωσε με μαχαίρι τη 48χρονη σύζυγό του μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους και εν συνεχεία παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Ο δράστης μετά τον φόνο πήγε στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και τους είπε: «παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου».

Ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν ο κατηγορούμενος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι έκανε το στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του θύματος, βρήκαν την γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος. Το φονικό όπλο που ήταν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, βρέθηκε μέσα στο σπίτι.

Κατά πληροφορίες, ο δράστης έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο 20χρονος γιος τους, ο οποίος δεν έμενε μαζί τους.

«Ήταν βίαιος, η ζωή της ήταν μαρτύριο»

Ο 20χρονος, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι ο πατέρας του αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια αλλά η ψυχική νόσος από την οποία έπασχε, είχε υποτροπιάσει τους τελευταίους 3 μήνες.

«Ήταν εκτός τόπου και χρόνου», είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι ο ισχυρισμός του πατέρα του ότι τον απατούσε η σύζυγός του, ήταν εντελώς αναληθής. «Είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή. Ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο πατέρας μου έχει πάει και έχει πει ότι η ντεμέκ, η μάνα μου, τον απατάει. Δεν ξέρω τι τρέλα έχει στο μυαλό του, αλλά δεν περίμενα να φτάσει σ’ αυτό το σημείο… Έγινε ό,τι έγινε», είπε ο γιος του 49χρονου συζυγοκτόνου.

Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι η ζωή της ήταν «πολύ χάλια, μαρτύριο κάθε μέρα, το ίδιο και εγώ. Απλά μπροστά μου ήταν πιο κύριος ρε παιδί μου γι’ αυτό και έκανε ό,τι έκανε, όταν έφυγα». Για την καθημερινότητα στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του είπε: «Τον έβλεπα πάντα σαν άρρωστο και συγχωρούσα οτιδήποτε και αν έκανε, αλλά τώρα αυτό εδώ πέρα, τέλος πάντων».

«Ήταν βίαιος. Με όλους ήταν βίαιος, αλλά με εμένα κρατιόταν… Εν πάση περιπτώσει εγώ αυτό που θέλω να ακουστεί είναι ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, εντελώς τρελός και όλα αυτά που λέει ότι τον απατούσε και τα λοιπά, όλα αυτά ήταν στο μυαλό του».

«Αυτός πήγε εκεί πέρα ψύχραιμος πιστεύοντας ότι κάνει το σωστό, δηλαδή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εγώ θέλω να γίνει καλά, να καταλάβει λίγο τι έχει κάνει. Το κράτος δεν προστατεύει σε τέτοια πράγματα γιατί δεν μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι σου, το καταλαβαίνω, δεν ρίχνω ευθύνες. Εννοείται λάμβανε αγωγή, αλλά δεν τον βοηθούσε… δεν…», είπε ο 20χρονος γιος του ζευγαριού.

Σχετικά με τη νοσηλεία του πατέρα του είπε ότι νομίμως έβγαινε από την κλινική «πήγαινε, τελείωνε η αγωγή, τον παίρναμε σπίτι και λέγανε "έστρωσε", ξέρω εγώ, είναι καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ