ΕΛΛΑΔΑ

Τσακώθηκαν στον αέρα Γιαννάκος - Παγώνη για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: «Αρκετά σας άκουσα»

Τσακώθηκαν στον αέρα Γιαννάκος - Παγώνη για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: «Αρκετά σας άκουσα»
Η Ματίνα Παγώνη που συμμετείχε στη συζήτηση έδειξε την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου τονίζοντας πως «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς» INTIME

Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος με την πρόεδρο ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για τις δηλώσεις περί «VIP ασθενών» στις ΜΕΘ, μια καταγγελία που έφερε και πολλές πολιτικές αντιδράσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιαννάκος επανέφερε την καταγγελία λέγοντας πως το υπουργείο Υγείας εμφανίζει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ την ώρα που υπάρχει μακρά λίστα ασθενών που περιμένουν για μία κλίνη.

Μάλιστα, είπε πως: «Υπάρχουν τρύπες στο σύστημα. Οι επώνυμοι δεν περιμένουν όπως οι κοινοί θνητοί», με αναφορά στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο οποίος βρήκε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό μέσα σε λίγες ώρες, την ώρα που ένας 58χρονος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο φέρεται να περίμενε μέρες.

«Δεν ρίξαμε καμία ευθύνη στους γιατρούς» σημείωσε και σχολίασε το ότι δεν έχει υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελίας.

Η Ματίνα Παγώνη που συμμετείχε στη συζήτηση έδειξε την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου τονίζοντας πως «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς».

«Δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» είπε η κα Παγώνη και ενημέρωσε πως η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» υπογράμμισε και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Είπε στον κ. Γιαννάκο πως δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία που ακολουθείται, ενώ αντέδρασε έντονα όταν εκείνος επανέφερε το θέμα των διασωληνώσεων, σημειώνοντας πως αυτές γίνονται με κριτήρια.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε, σε έντονο τόνο, όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να της απαντήσει.

Όταν, εκείνος μίλησε για τις συνθήκες στις κλίνεςεκτός ΜΕΘ – όπου υπάρχουν διασωληνωμένοι και είπε ότι «δεν έχουν συνεχή επιτήρηση» η κα Παγώνη τον ρώτησε:

«Αφήνουν οι γιατροί τους ασθενείς χωρίς να τους βλέπουν;» με τον κ. Γιαννάκο να λέει: «Όχι, ότι τους εγκαταλείπουν στα τμήματα» αλλά δεν είναι ίδια η φροντίδα με τη ΜΕΘ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ