ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Γιαννάκου περί ΜΕΘ για VIP

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Γιαννάκου περί ΜΕΘ για VIP
Οι επίμαχες καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τίθενται οι σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και για ρεζερβέ κλίνες αποκλειστικά για VIP πρόσωπα.

Οι επίμαχες καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών θα διαπιστωθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Νωρίτερα για το φλέγον ζήτημα με τις «VIP ΜΕΘ» μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει τις καταγγελίες του.


«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ