ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ - Εργαζόμενοι πηδούν για να σωθούν

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ - Εργαζόμενοι πηδούν για να σωθούν
Εργαζόμενοι πηδούν από το βαγονέτο στην αποβάθρα σταθμών για να σωθούν Screen Grab

Σοκαριστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, με την λοκομοτίβα που παρέσυρε στον θάνατο έναν εργαζόμενο, ενώ δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου στον ΗΣΑΠ, όταν ειδική μηχανή λείανσης είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και κινείτο ανεξέλεγκτα στις γραμμές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέσα να πηδούν για να σωθούν, πριν το βαγονέτο συγκρουστεί με συρμό στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο, στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν εργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ με μηχάνημα που χειριζόταν συνεργείο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων. Οι επιβαίνοντες –πέντε στο σύνολο- αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση με ένα βαγόνι, με αποτέλεσμα ένας εκ των τριών εργαζομένων να χάσει τη ζωή του όταν το βαγόνι έπεσε πάνω στον συρμό. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Και οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Στο βίντεο που μετέδωσε το Mega καταγράφεται ένας εργαζόμενος να πηδά από το βαγονέτο στον σταθμό Ειρήνη, να χτυπά στην κολόνα της αποβάθρας και καταλήγει στις γραμμές. Τον πλησιάζει και ο συνάδελφός του για να δει αν είναι καλά.

Ένα λεπτό αργότερα στον σταθμό του Ηρακλείου ένας δεύτερος εργαζόμενος πηδά στην αποβάθρα και πέφτει με το κεφάλι πάνω στις γραμμές, μένοντας για κάποια δευτερόλεπτα ακίνητος.

Σύμφωνα με το Mega το πόρισμα της τραγωδίας αναφέρει ότι όλα οφείλονται σε βλάβη που υπήρχε στο εφεδρικό σύστημα πέδησης της μηχανής λείανσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ