ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βούλα: Δεν εμπλέκεται άλλο όχημα - Εκτός κινδύνου η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού

Τροχαίο στη Βούλα: Δεν εμπλέκεται άλλο όχημα - Εκτός κινδύνου η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού
Ειδικός πραματογνώμονας θα συντάξει πόρισμα #CNNgrNews ΙΝΤΙΜΕ

Στο συμπέρασμα πως δεν εμπλέκεται άλλο όχημα στο σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλιακή κατέληξε η Τροχαία, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Τροχαίας: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του.

Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν η πρώτη βόλτα που έκανε με τη Ferrari ο άτυχος οδηγός, η σορός του οποίου βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Όσον αφορά τη σύζυγό του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ερωτήματα για το πώς έπιασε η Ferrari τόσο εύκολα φωτιά

Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς η μοιραία Ferrari άρπαξε φωτιά τόσο εύκολα, όπως αναφέρει ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της Tροχαίας, Παναγιώτης Μαδιάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ «στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο.

Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου… Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Τι αναφέρουν μάρτυρες για το τροχαίο

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση της Ferrari περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr.

Όπως επισημαίνει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οδηγός κινούνταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιομέτρων λίγο μετά τη Γλυφάδα όταν ξαφνικά ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο τον προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως περνώντας από δίπλα του η Ferrari ταρακούνησε το αυτοκίνητό.

«Δεν κατάλαβα καν πώς με προσπέρασε. Άκουσα απλά τον ήχο ενός υπερ-αυτοκινήτου να περνάει από δίπλα μου. Κοίταξα για δευτερόλεπτα και είδα ότι ήταν μια κόκκινη Ferrari. Έκανε "σφήνες" και από δεξιά. Πρέπει να είχε πολλά χιλιόμετρα μέσα. Το φως από το φρένο το έβλεπα μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξανά "σφήνες". Περίπου στο ύψος λίγο πριν από τη Βούλα είχα ανοίξει το παράθυρο και άκουσα ένα δυνατό μπαμ. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν, αλλά μετά είδα φωτιά και τη Ferrari να καίγεται. Την κοπέλα δεν πρόλαβα να τη δω πώς βγήκε».

Ένας δεύτερος μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε κανπνό κι αμέσως κατάλαβε πως κάτι άλλο είχε συμβεί, ο καπνός δεν ήταν από τζάκι, όπως περιέγραψε στο Mega.

«Βγήκα και αντίκρισα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε με έναν οδηγό ταξί, που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα.

«Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε γιατί… Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως μετά το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Έμαθα ότι ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ξέσπασε και φωτιά.

Στη Ferrari, που φέρεται να οδηγούσε για πρώτη φορά, καθώς είχε αγοράσει μόλις μια ημέρα νωρίτερα, βρισκόταν και η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού, η οποία κατάφερε και βγήκε από το φλεγόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πατέρας δύο παιδιών, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν στο πολυτελές όχημα.

Είχε συστηθεί στο κοινό το 2003, με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «The Wall» του ΑΝΤ1.

Βίντεο από τη στιγμή που η γυναίκα βγαίνει από το φλεγόμενο όχημα:

Εξετάζεται έαν ο άτυχος οδηγός φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει πεζό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ακόμη, πληφοροφορίες θέλουν να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν την σύγκρουση.

Μάλιστα, πίσω από την Ferrari ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο συγγενικό πρόσωπο του 45χρονου το οποίο είδε την σύγκρουση και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τον άτυχο οδηγό.

Δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα, ακούγεται μια κραυγή απελπισίας που λέει: «Αδελφέ μου…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ