ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις με τους τέσσερις εμπλεκόμενους - Καταθέτει ξανά η 24χρονη

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις με τους τέσσερις εμπλεκόμενους - Καταθέτει ξανά η 24χρονη
Σε κυκλώματα μαστρωπείας «απλώνεται» η έρευνα για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού Facebook

Νέα κατάθεση καλούνται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, να δώσουν τα δύο αδέλφια, Β.Λ. και Ε.Λ., καθώς και οι φίλοι τους Κ.Π. και Β.Τ. που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη

Αυτή τη φορά, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης τους καλεί για να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, με το θέμα να έχει και συνέχεια καθώς η έρευνα έχει κορυφωθεί και υπάρχουν αναφορές για κυκλώματα μαστροπείας που απλώνουν τα «πλοκάμια» τους ως και την Κύπρο.

Νωρίτερα, έρευνα σχετικά με τη διαρροή εγγράφων καταθέσων σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 24χρονης στην ανακρίτρια και η απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου.

Οι καταθέσεις των «τριών»

Η Μακεδονία έφερε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας τις καταθέσεις των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού και τα όσα υποστήριξαν στις Αρχές.

Ο 27χρονος που είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος, στην κατάθεση του αναφέρει: «Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο, όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» είπε, ισχυριζόμενος πως όλα έγιναν με την συναίνεσή της.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή του: «Την 30/12/2021 μαζί με τους φίλους μου…… και τον αδελφό μου …, ήρθαμε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου. Κάναμε κράτηση δωματίων στο ξενοδοχείο «...» για τρεις διανυχτερεύσεις, εγώ στο 602, ο … στο 204, ο …. στο 601 και ο αδελφός μου στο 402».

Παράλληλα, όπως είπε, έκλεισαν και μια σουίτα με αριθμό 401 προκειμένου να κάνουν αλλαγή χρόνου όλοι μαζί και να γιορτάσουν μαζί με κάποιους φίλους. «Εκτός των ατόμων που ήμασταν μαζί και ανέφερα παραπάνω, θα ερχόταν και ο …. με τον οποίο είχαμε ήδη έρθει σε επαφή, καθώς είναι φίλος μας από το καφέ –μπαρ με την επωνυμία «Αχίλλειον» στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης, προκειμένου να έρθει να μας βρει στο ξενοδοχείο μετά την αλλαγή του χρόνου».

Κατά τον 27χρονο, γύρω στις 00:30 της 01/01/2022 ο …. «τους ρώτησε αν μπορεί να έρθει με κάποιους δικούς του φίλους και συγκεκριμένα έναν φίλο με κάποια κορίτσια. Ο φίλος μας …. του ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και του ζητήσαμε όταν έφταναν στη ρεσεψιόν να μας ενημερώσουν. Αργότερα περί ώρα 2:00 ο …. μας είπε ότι άλλες δυο φίλες επιθυμούσαν να έρθουν στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, υποστήριξε, ότι ο .... έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και αφού αντάλλαξαν ευχές, συνέχισε να μιλάει με τις κοπέλες (...), η μια εκ των οποίων ονομάζεται «Γεωργία».

Περιγράφοντας όσα έγιναν στη συνέχεια, οι δύο κοπέλες αποφάσισαν στη συνέχεια να αποχωρήσουν, με τη μία από αυτές να θέλει να επιστρέψει στο δωμάτιο. Αφού την κάλεσε ο ίδιος, όπως είπε και φρόντισε ώστε να της ανοίξει την πόρτα του δωματίου, την παρέλαβε από τον διάδρομο του ορόφου και τη συνόδευσε στο δωμάτιο, όπου όπως είπε, είχαν μείνει 6-7 άτομα.

«Ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ, επειδή πεινούσα, κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου, να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε, εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ, ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό.

Περί 14:30 ώρα της σήμερον και ενώ κοιμόμουν με κάλεσε ο…. στο κινητό μου και μου είπε ότι έχει έρθει η Ασφάλεια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, κατόπιν μήνυσης της κοπέλας που είχα συνευρεθεί ερωτικά για βιασμό. Κατέβηκα άμεσα στη ρεσεψιόν και οι Αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο Τ.Α. Λευκού Πύργου. Συμπληρωματικά, θέλω να δηλώσω, ότι ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ουδέποτε έχω ασκήσει βία σε οποιοδήποτε άνδρα ή γυναίκα και ασφαλώς ουδέποτε έχω εξαναγκάσει κάποια γυναίκα, να συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου χωρίς τη θέλησή της και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου, ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι, κατά την ερωτική μας συνεύρεση, χωρίς την απόλυτη συναίνεση της», είπε στην κατάθεσή του ο 27χρονος.

Τι κατέθεσε ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι

Στην κατάθεση του ο …. που φέρεται ως διοργανωτής του πάρτι στην προεδρική σουίτα υποστήριξε, πως αν και ήταν στο όνομά του η κράτηση, την πλήρωσε μαζί με τους φίλους του.

Σχετικά με την καταγγελία για βιασμό, ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές, ότι έφυγε νωρίς από το δωμάτιο, καθώς είχε αποχωρήσει η κοπέλα που ενδιαφερόταν.

Η κατάθεσή του:

Από 30/12/2021 διαμένω μαζί με παρέα στο ξενοδοχείο «...» που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου αρ. 48 στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γιορτάσουμε την αλλαγή του έτους. Την παραμονή και περί ώρα 10:00 συγκεντρωθήκαμε στο δωμάτιο με αριθμό 401 προκειμένου να γιορτάσουμε με πάρτι - ρεβεγιόν. Το δωμάτιο είναι ίσως το μεγαλύτερο του ξενοδοχείου και ήταν πληρωμένο από μένα κι άλλους τρεις φίλους μου. Στο δωμάτιο 401 μαζευτήκαμε σύνολο περί 12-14 άτομα και υπήρχε ένας μπουφές με αλκοόλ.

Κατανάλωσα μόνο δύο ποτά και δεν συνηθίζω να πίνω πολύ. Κάποια στιγμή ο φίλος μου …. μίλησε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μια γνωστή του κοπέλα βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πρόκειται να ανέβει στο πάρτι οπότε και βγήκαμε στο διάδρομο για να της υποδείξουμε που βρίσκεται. Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, μας χαιρέτησε λέγοντας «χρόνια πολλά» και εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο μου …. εντός του δωματίου όπου λαμβάνει χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού.

Όλο το διάστημα που ήμασταν στο πάρτι η προσοχή μου ήταν στραμμένη σε μια κοπέλα με την οποία συνομιλούσα για αρκετή ώρα όμως τελικά επειδή αυτή έφυγε σχετικά νωρίς δεν είχα πλέον κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ λοιπόν πήγα στο δωμάτιο του αδερφού του … που ονομάζεται … στο δωμάτιο 402 που βρίσκεται ακριβώς δίπλα χωρίς να βρίσκεται όμως αυτός εκεί καθώς είχα την κάρτα εισόδου του και δεν ήθελα να πιω άλλο αλλά ούτε και είχα κάποιο ενδιαφέρον για κάποια άλλη κοπέλα.

Κάθισα για περίπου μισή ώρα και τελικά ανέβηκα στο δωμάτιο μου το 601 το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 602 όπου είναι του …. Αργότερα τηλεφώνησα στη ρεσεψιόν να ρωτήσω τι ώρα ανοίγει το εστιατόριο για πρωινό αλλά τελικά κατέβηκα περί ώρα 06:00 προκειμένου να φάω κάτι γιατί πεινούσα και το εστιατόριο θα άνοιγε στις 7:00.

Εκεί βρεθήκαμε με τους φίλους μου όπου και ρώτησα τον ... τι έγινε με την κοπέλα και μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που με επιδείξατε στην εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου.

Η κατάθεση του αδερφού του συλληφθέντα

«Την 30/12/2021 μαζί με τους φίλους μου ήρθαμε αεροπορικώς από την Αθήνα προκειμένου να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου στη Θεσσαλονίκη και να δούμε κάποιους φίλους. Είχαμε κάνει κράτηση δωματίων στο ξενοδοχείο «...» για τρεις διανυκτερεύσεις με σκοπό να διασκεδάσουμε σε νυχτερινά μαγαζιά και φαγάδικα της πόλης. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο 402, ο ... στο 602, ο …. στο 204 και ο …. στο 601. Κλείσαμε και το 401 (σουίτα) προκειμένου να έχουμε περισσότερο χώρο για να τρώμε όλοι μαζί και να κάνουμε αλλαγή του χρόνου.

Όταν έγιναν γνωστά τα καινούργια μέτρα περί απαγόρευσης μουσικής και ωραρίου, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τα πλάνα για νυχτερινή διασκέδαση και να πάμε μόνο για φαγητό και βόλτες στη Θεσσαλονίκη και την αλλαγή του χρόνου να την κάνουμε με κάποιους φίλους και φίλες στο δωμάτιο 401. Εκεί θα μπορούσαμε να ελέγχουμε καλύτερα ποιος θα έρχεται, αφού πρώτα θα είχαμε συνεννοηθεί μαζί του και το ξενοδοχείου θα είχε ελέγξει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Στις 31/12/2021 ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 22:30 τρώγαμε βραδινό στο 401 οι τέσσερις φίλοι. Ξέραμε ήδη ότι θα έρθουν αργότερα δύο φίλοι μας και ένας ακόμα φίλος του τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω.

Έτσι λοιπόν ήρθαν περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 τα δύο αυτά άτομα και μας ενημέρωσαν ότι πιθανώς να έρθουν και κάποιες φίλες τους τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε. Μετά από λίγο άρχισαν να έρχονται και κάποιες κοπέλες – φίλες των δυο φίλων μας και καθόμασταν παρέα συζητώντας, πίνοντας ποτά και τρώγοντας. Εγώ μιλούσα με όλους και όλες και δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο. Περί ώρα 3:00 παρατήρησα μια κοπέλα που αργότερα όμως έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία να συνομιλεί καθισμένη στο καναπέ με τον αδερφό μου …. και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο, χωρίς όμως να ξέρω εάν έφυγαν μαζί.

Μετά από περίπου μισή ώρα επέστρεψε ο αδερφός μου μόνος του στο δωμάτιο όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο.

Αμέσως μετά το πρωινό πήγαμε για ύπνο εγώ στο δωμάτιο 401 και ο … κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιο μου (402) και περί ώρα 14:30 μας ενημέρωσαν ότι αδερφός μου κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να οδηγηθούμε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Την ίδια ώρα, ζήτημα περίπου δύο εβδομάδων είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

«Αν ανιχνευθούν ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη αλλάζει η κατηγορία και επισύρει ποινή μέχρι 20 χρόνια. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει μία εγρήγορση των Αρχών» δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Θανάσης Ζιώγας. Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση με ηλεκτρονική υπογραφή στις 13 Ιανουαρίου για την κλινική εξέταση που έγινε στις 2 Ιανουαρίου, ο κ. Ζιώγας ανέφερε:

«Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται».

«Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν ο βιασμός ήταν ομαδικός, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες» σημείωσε.

Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη του θύματος στους αστυνομικούς

Παράλληλα, το ανήλικο κορίτσι που συνόδευσε την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, μιλώντας στους αστυνομικούς εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια ή υπέπεσαν στην αντίληψη της.

«Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια [...] στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο [...] της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο ο οποίος από ότι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους αστυνομικούς και πρόσθεσε:

«Αυτός είπε μετά την αλλαγή (σ.σ. του χρόνου). Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο».

Σύμφωνα με τη 17χρονη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τότε τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει προκειμένου να τους δώσει οδηγίες.

«Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε – έξι. Εγώ με το που μπήκα στο χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη», αναφέρει η 17χρονη στους αστυνομικούς.

Όπως ισχυρίστηκε στη κατάθεση της η ανήλικη κοπέλα την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, η ίδια δεν ήθελε να παραμείνει ούτε για ένα λεπτό στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου.

«Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ...» είπε η φίλη της 24χρονης και τόνισε:

«Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δε κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Μετά από λίγο η 17χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της για να δει πως είναι. «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον ... να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης ότι δεν θα οδηγήσει αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

Η ανήλικη που με έκπληξη της είχε πληροφορηθεί ότι τελικά η φίλη της είχε παραμείνει στο ξενοδοχείο, είδε την επόμενη ημέρα που ξύπνησε κλήσεις από την 24χρονη στο τηλέφωνο της.

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού. Εγώ θέλω να προσθέσω πως ο ... πριν 1-1,5 μήνα είχε φλερτάρει κι εμένα και κατ ιδίαν και με μηνύματα χωρίς ανταπόκριση. Τέλος θέλω να προσθέσω πως λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε:

«Τι φοβάστε αφού είμαι εγώ εδώ!» αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο ... της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

Τέλος όπως αναφέρει η 17χρονη ήταν νηφάλια, ενώ όταν έφυγε από το πάρτι δεν χαιρέτησε κανέναν.

«Η μουσική έπαιζε με ηχείο και Bluetooth και η ένταση της ήταν μέτρια ως χαμηλή. Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα ούτε ρώτησε κάποιος που πάμε. Εγώ πέραν του ... που γνώριζα δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης δεν ήπια το παραμικρό».

Ζιώγας: Έγιναν και άλλες καταγγελίες για εμπλεκόμενα πρόσωπα

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

Όπως είπε: «Με ενημέρωσαν από το ανακριτικό γραφείο ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, από τις οποίες θα προκύπτει και εάν της χορηγήθηκε κάποια ουσία», επεσήμανε ο κ. Ζιώγας, ενώ σημειώνεται πως το δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο της Ελβετίας για πλήρη διερεύνηση.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν τέθηκε από εμάς ζήτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Την Παρασκευή που θα γίνει συμπληρωματική κατάθεση από την 24χρονη, θα καταθέσουμε φωτοτυπίες με τα μηνύματα στο κινητό της και με τις κλήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα, γιατί αυτό έχει αξία, διότι κάποιος την κάλεσε να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο…».

Σχετικά με τις αναφορές του και για άλλες καταγγελίες, είπε:

«Πίστεψα και εγώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα και δεν πιστεύω ότι η υπόθεση της Γεωργίας ήταν η μοναδική. Έκανα και εγώ έκκληση να βγουν και να μιλήσουν όσοι τυχόν είχαν ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν. Προχτές κάλεσαν στο γραφείο μου δύο γυναίκες, χτες δέχθηκα και άλλα τηλεφωνήματα σχετικά. Μου καταγγέλλουν συναφή περιστατικά και εγώ δεν έκανα ερωτήσεις, αλλά τις παρέπεμψα στις Αρχές, λέγοντας τους και ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για αυτές, προκειμένου να μιλήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς εάν σε αυτά τα τηλεφωνήματα, οι αναφορές έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που καταγγέλλονται από την 24χρονη, ο συνήγορος της είπε «νομίζω έχουν συνάφεια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές», ενώ εκτίμησε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από τις Αρχές, είναι πιθανό να προκύψει κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών.

Έρευνες και στην Κύπρο

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η υπόθεση και στην Κύπρο, καθώς διερευνώνται καταγγελίες που αφορούν κύκλωμα που φαίνεται πως δραστηριοποιείται και στις δύο χώρες.

Αυτό επιβεβαίωσε και υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών. Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ