ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Βρέφος δύο μηνών κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Βρέφος δύο μηνών κατέληξε στο Ιπποκράτειο
Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα κορωνοϊού INTIME

Θλίψη προκαλεί το γεγονός του θανάτου βρέφους δύο μηνών που νοσηλευόταν για κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα κορωνοϊού. Σύντομα χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Ωστόσο, παρά τη μάχη που δόθηκε, το 52 ημερών βρέφος κατέληξε σήμερα λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε σχετικά: «Τα μωράκια είναι πιο ευάλωτα, είναι λιγότερο προστατευμένα. Από ό,τι κατάλαβα υπήρχε και ανεμβολίαστο περιβάλλον. Μας λυπεί πάρα πολύ».

Η ίδια επισήμανε ότι με 20.000 κρούσματα την ημέρα και ασθενείς σε ΜΕΘ, τότε είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και θάνατοι και επανέλαβε την έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και υπέρ του εμβολιασμού.

Συνολικά, 88 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών νοσηλεύονται με κορωνοϊό αυτή τη στιγμή στη χώρα, μεταξύ αυτών και δύο νεογνά. Τα βρέφη νοσηλεύονται στο Παίδων σε απλές κλίνες covid και προς το παρόν δεν χρήζουν διασωλήνωσης.

Στην περίπτωση ενός 14χρονου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης με μυοκαρδίτιδα ως επιπλοκή του κορωνοιού, αναφέρθηκε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι μίλησε με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Η ίδια έκανε λόγο για προληπτική εισαγωγή του στην ΜΕΘ. Μάλιστα όπως προέβλεψε το παιδί θα βγει από τη ΜΕΘ στο επόμενο εικοσιτετράωρο, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν εμβολιασμένο και είχε μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ