ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης στην Αθήνα - Τι βρέθηκε σε USB και ψηφιακούς δίσκους

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης στην Αθήνα - Τι βρέθηκε σε USB και ψηφιακούς δίσκους
Ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή Associated Press (Φωτογραφία αρχείου)

Φόβους να υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα εκφράζουν οι Αστυνομικοί του Ανηλίκων, που ερευνούν υπόθεση βιασμού ανήλικης από ιερέα στην περιοχή των Πατησίων, στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ανήλικη προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος 37χρονου ιερέα, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη 17χρονη, ο ιερέας ήταν εξομολογητής και κατηχητής της, από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020, περίοδος κατά την οποία την εξανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις.

Η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και ο ιερέας συνελήφθη, κατόπιν έκδοσης εντάλματος, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι και στα οχήματά του, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν ψηφιακά πειστήρια, ενώ επάνω του βρέθηκε και ένα USB, υλικό που έχει σταλεί προς περαιτέρω εξέταση.

Ο φερόμενος ως δράστης, πατέρας τριών παιδιών, είναι ο ιερέας ναού που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στα Κάτω Πατήσια.

Οι Αξιωματικοί του Ανηλίκων εκφράζουν φόβους, μήπως υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα του ιερέα.

Ο 37χρονος κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ