ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης: Τέθηκε σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης: Τέθηκε σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Σε αργία τέθηκε ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μιας ανήλικης, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνόδου:

«Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης».

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης: Την Τρίτη η απολογία του - Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του), τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Αμέσως, έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων μετά το πέρας της οποίας, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Ο φερόμενος ως δράστης απολογείται την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ